Ćulibrk za Insajder: I naredni brojevi NIN bez fotografija na naslovnim stranama 1Foto: Beta

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izjavio je danas da taj nedeljnik ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, „kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama“.

„Mene mnogo više interesuje da se priča o tome kako je oštećen ‘Krušik’, ko ga je oštetio, ko je kriv što ta državna firma propada i stoji sve gore, a u isto vreme vidimo da neke privatne firme za koje radi neki očevi nekih ministara, kupuju imovinu po Beogradu“, rekao je Ćulibrk za Insajder.

On je naveo da je izdavač NIN-a „Ringier Aksel Špringer“ čije je sedište u Berlinu i Cirihu, održao zasedanje i doneo zaključak da je  neprimerena fotografija koja je trebalo da bude na naslovnoj stranici najnovijeg, ovonedeljnog broja.

„Mi to tako nismo videli i napravili smo kompromis: da ta naslovna može da ide, ali bez ikakve slike i s belom pozadinom, što je na neki način dokaz, ako vam smeta slika, nadam se da će vam tekst još više smetati“, rekao je Ćulibrk.

On je potom za Betu izjavio da ne očekuje da će izdavač tog nedeljnika „Ringier Aksel Špringer“ vršiti bilo kakve pritiske na uređivačku politiku magazina nakon odluke da naredni brojevi nemaju fotografiju na naslovnoj starni.

„Apsolutno ne očekujem pritiske. Izdavač je stao iz svake naše reči u tesktu, u njemu ništa nije sporno i broj ostaje isti“, precizirao je Ćulibrk.

On je dodao da će NIN nastaviti da se bavi temama kojima se bavio i do sada i u buduće ukazivati na neregularnosti.

Da li je NIN dobro postupio što je povukao spornu fotografiju sa naslovne strane?

View Results

Loading ... Loading ...

Kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija saopštila je ranije danas da se novi broj tog nedeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskandra Vučića.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

46 reagovanja na “Ćulibrk za Insajder: I naredni brojevi NIN bez fotografija na naslovnim stranama”

 1. Ne vidim ništa toliko strašno na toj fotografiji,mislim da se g.Dodik smo nasmijao na sve to.Moj prijedlog je da stavite na naslovnicu sliku Vučića kako skida naziv trga ili ulice Zorana Djinjića i stavlja Ratka Mladića.I svaka sledeća naslovnica da bude takva.

 2. Milane nema vam pomoći , i bez naslovne strane će vas AV kamarila razvlačiti po SNS blatu, jer objektivno pišete o njihovom nepočinstvu.

  • Kad malo bolje pogledam Ćulibrka,
   stvarno liči na snajperistu.
   Nema greške.

   Brnabićka pomahnitala,
   mora da je opasan.

 3. Za ime boga sklonite ovog čoveka sa mesta prvog čoveka NIN-a. Zna Excel pa neka ganja Excel ekonomiju. Možda će imati čitoce.
  Zbog NIN-a.

  • Hvala gospodinu Culibrku i odlicnom magazinu NIN sto postoje pa dolazi do javnosti muljanje oruzjem i drugim veoma profitabilnim delovima privrede , ugradjivanje ( kradja ) u svim mogucim javnim nabavkama i radovima , ne postovanje elementarnih ljudskih prava , ne postovanje Ustava R . Srbije i td … da ne nabrajam do …iduceg izlaska NIN – a
   Nastavite svoj posten posao koji radite veoma casno i profesionalno Takodje podrska gosp. Obradovicu i ostalim , za sada , anonimnim ‘uzbunjivacima „kojih je sve vise

  • Ne bela strana već fotografija AV u trenutku kada izgovara spin kojih ima u izobilju. Normalno, sa potpisom ispod – tekst tog spina.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.