"Cunami" nije zaobišao Požarevac 1

U policijskoj akciji pod nazivom Cunami uhapšeno je preko 100 lica zbog razno raznih krivičnih dela. Ova akcija nije zaobišla Požarevac i Braničevski okrug.

Najpre su uhapšeni Dragan M.(40) iz Velikog Gradišta koji radi u Osnovnoj školi u Braničevu kao nastavnik engleskog jezika i njegov sugrađanin Zoran O.(50) zbog osnovane sumnji da su izvršili krivično delo gajenje, posedovanje i puštanje u promet opojnih droga. Policija je pronašla u šumi u blizini obale reke Peka zasade indijske konoplje, kao i stabljike I seme pomenute biljke. Pretresom stanova osumnjičenih pronađena je izvesna količina opojne droge marihuane. U stanu Zorana O. pronađeno je, oko kilogram ipo ove droge, dok je kod Dragana M. pronađeno 10 grama. Protiv njih je Više tužilaštvo u Požarevcu podnelo krivičnu prijavu za pomenuto krivično delo i pokrenulo istragu. U nastavku akcije požarevačka policija je u Požarevcu lišila slobode požarevljane D.K(33) i Š.S(25) zbog istih krivičnih dela. Kod D.K. pronađeno je oko 800 grama kanabisa, a kod Š.S. manje količine marihuane i ekstazija, kao i 30 grama zabranjene supstance amfetamin.

Na predlog Višeg tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, Zoranu O. , D.K i Š.S. Odredio je pritvor do 30 dana, a Dragan. M. pušten je da se brani sa slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari