Da li je demokratija moguća?

Ostavite komentar


  1. Banku velikom svetu drži čovek koji nije bio u stanju (kao i ostala zvanična političko-kulturna elita 1989-2019.) da usvoji empirijsku činjenicu da smo oko 700 god živeli u despotskim sistemima (vizantiska, osmanska, komunistička – faza), da iz te činjence izvučemo pouku i naučimo kako prekinuti despotski-gordijev čvor.

  2. Milina je čitati, pismen tekst, pisan sa smislom i jasnom porukom kroz primere. Ostaje žal što stari DJB nije postao glavna partija na srpskoj sceni

  3. Osvrnimo se na superheroja europskog podrijetla: Superhik!
    Iz siromasne porodice, on nema moralnih nedoumica. Otima od siromasnih kako bi udjelio bogatima. Dz.Betman i I. Kanta ga uopci ne interesiraju.

  4. Ma sta nam isprica…ccccccc…Btw,znao sam da kada je DJB usao u koaliciju sa Dverima,na beogradskim izborima,da je to rasulo za tu stranku i da ce ih clanstvo napustiti,sto se i desilo.Evo,sada imaju samo dva poslanika,svi ih napustili,pa i ovaj gospon.

  5. Prvo sto su uradili nasi „superheroji“ 5-og oktobra kada su upali u Narodnu banku sa kalasnjikovima bilo je da ukinu SDK-Sluzbu drustvenog knjigovodstva koja je belezila svaku finansijsku transakciju u drzavi. Potom su bankrotirali sve domace banke iako su bile solventne jer nisu hteli da im pomognu da naplate potrazivanja. Ostalo je sve istorija koji vodi pravo danas do Vucica nizom afera i pljacki.
    I da demokratija je moguca ali bez „superheroja“ koje treba strpati iza brave a vratiti SDK i obicne cinovnike, inzenjere i svu pamet koja je ili oterana u svet ili sabijena u cosak.

    1. Problem SDK nije bio u beleženju svake transakcije (koje, kada ste već spomenuli, nisu radili jer da je bilo tako imali bi dovoljno informacija o finasijskim zloupotrebama Miloševićevog režima) već raspolaganje kešom za koje nisu imali pravo. Kao služba knjigovodstva su se ponašali kao banka
      dok njihov rad nije nadzirala Narodna banka. Ako im je posao bio da „kanališu“ sredstva, kako je bilo moguće da novac stoji kod njih nekoliko dana pre nego što se pojavi na vašem računu? Za tih par dana je vaš novac nekoliko puta iskorišćen za kratkoročne pozajmice (na kamatu) na osnovu kojih je SDK pravio prihod (na koji nema pravo) a taj prihod je korišćen za raznorazne mahinacije (finasiranje SPSa, preteče današnjih botova, kupovinu izbora).

  6. Poštovani, Nadzirači su prvi put na srpskom i u Srbiji objavljeni 2006. u izdanju Belog puta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.