Da li su u Srbiju stigle "Zvezdane staze", kao što tvrdi predsednik Vučić? 1 Foto: Beta/Miloš Miškov

– Moram da ispravim predsednika, zvezdane staze su došle još odavno kod nas pojavom Gašića i njegovim izrazom „telepromtovanje“, rekao je Marko Somborac, strip crtač, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju tehnološkog parka Rivijana da su u Srbiju stigle „Zvezdane staze“.

Kako dodaje, vest zvuči optimistično ako je sve zaista tako.

– Spreman sam da nas teleprontuju u bolju budućnost, a na nama iz medija je da pratimo hoće li sve biti kao što je predstavljeno. Obratio bih i pažnju vaših čitalaca na prisustvo američkog ambasadora i zapitao bih se koliki su ti pritisci za uvođenje sankcija Rusiji (kojima naše rukovodstvo junački odoleva) i da li su zaista toliko veliki.

Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, dao je kratak komentar.

– Kad Klingonac umisli da je kapetan Pikard, rekao je Kesić.

Za Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta, to je klasična opsena prostote.

– Slično kao kada je Vučić tvrdio da će se u Srbiji proizvoditi leteći automobili i da ćemo tehnologiju dobiti u zamenu za svinjske nogice. Nakon toga smo imali spot SNS gde je Orlić leteo u nekakvim kolima, kao što Željko Mitrović svako malo leti dronovima. Očito da su naprednjaci prerasli ovozemaljsko carstvo i vinuli se među zvezde. Doduše, rade i na jačanju podzemlja i za sada su tu ulaganja mnogo veća, navodi Parović.

Dragana Rakić, zamenica predsednika DS, ističe da ne zna da li su „Zvezdane staze“ stigle u Srbiju, „ali znam da se ovoj vesti najviše obradovao Vladimir Orlić“.

– Moći će i dalje da snima spotove kako vozi leteće automobile, ističe Rakić.

Za Aleksandra Olenika, samostalnog poslanika, u pitanju je još jedna izjava u rangu njegovih ranijih izjava.

– Da mu ne pada na pamet da se kandiduje za predsednika, da ćemo proizvoditi leteće automibile, da ćemo praviti mercedesove kamione, da smo na Kosovu pobedili 5:0, da vodi borbu protiv kriminala i čuvena laž da je napustio radikalsku ratnu politiku i da je prihvatio evropski put Srbije. Ovom izjavom je došao na vlast. Aleksandar Vučić se održava na vlasti najviše pomoću kontrole medija i gebelsovskom propagandom, zaključuje Olenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari