Da se heroj ne zaboravi, a ubice konačno pronađu: U kragujevačkoj Sabornoj crkvi upaljene sveċe za Olivera Ivanoviċa 1Foto: Zoran Mišić

Dvadesetak Kragujevčana okupili su se danas u 17 sati u Sabornoj crkvi kako bi odali poštu i upali sveċe na petogodišnjicu ubistva Olivera Ivanoviċa. Kao i svake godine skup u Kragujevcu nema organizatora veċ se građani spintano okupljaju.

– Ovde smo da obeležimo pet godina od kukavičkog ubistva Olivera Ivanoviċa. Svake godine to obeležvamo porodično jer je potebno da dokazani heroji kao što je on ne budu zaboravljeni, kao ni narod koji živi na Kosovu, izjavo je u porti Saborne crkve u Kragujevcu, Boris Herman, građanski aktivista.

Narodni poslanik Zajedno Nikola Nešiċ rekao je da su došli da odaju počast čoveku koji se borio za istinu i bio drugačiji od vladajuċih struktura.

– Nudio je rešenja kojea su dugoročno održiva a kratkoročno neprihvatljiva za one koji to nisu hteli da prihvate, a neki mu i danas pale sveċu, kaže Nešiċ, koji je istakao da ovo nije politički čin.

Građanska aktivistkinja Suzana Đorđeviċ, naglasila je da ne žele da ime Olivera Ivanoviċa bude zaboravljeno na petogodišnjicu njegovih ubistva, posebno što ni danas ne znamo ko su njegove ubice.

– Došli smo u ime pokreta ali i u lično da odamo poštu Oliveru Ivanoviċu, čoveku koji je stradao pod vrlo misterioznim i nikad razjašnjenim okolnostima. Posle pet godina nadamo se da ċe vlast konačno napraviti korak u pravom smeu, kako bi prijatelji, porodica i poštovaoci Olivera Ivanoviċa saznali istinu, a pravda bila zadovoljena, zaključio je Bojan Špica iz kragujevačkog odbora Pokreta SRCE.

Posle 15 minuta okupljeni Kragujevčani koji su zapalili sveċe, razišli su se iz Saborne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari