U Nišu preminula porodilja na respiratoru koja je juče izgubila bebu 1Klinički centar Niš Foto: Beta/Saša Đorđević

Porodilja (27) iz okoline Doljevca koja je bila na respiratoru, a koja je juče posle porođaja izgubila novorođenče, umrla je danas u Kliničkom centru u Nišu.

“Bolest je dobila i sistemski karakter sa popuštanjem više organa i pored svih napora ona je u 8. 55 časova preminula“, rekao novinarima direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

Zbog pogoršanja stanja konzilijum lekara u KC  odlučio je da porodi ovu trudnicu carskim rezom u 31. nedelji trudnoće.

“Rodila je dečaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga imao je pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mera reanimacije lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život”, saopštila je direktorka Dečije hiruške klinike Anđelka Slavković.

Trudnica je bila u jako teškom stanju, bila je na veštačkoj ventilaciji, imala je simptome kovida 19,  ali testovima nije utvrđeno da je pozitivna na korona virus.

U Kliničkom centru u Nišu pokrenuta je standardna procedura za ovakve procese te će komisija sastavljena od profesora Medicinskog fakulteta izvršiti unutrašnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smrti.

U KC Niš na lečenju su još dve trudnice, žena(34) iz Vranja koja je takođe na aparatu za veštačko disanje, sa više negativnih PCR testova. U kovid centru u Nišu je i trudnica iz Kuršumlije, za nju potvrđeno da je pozitivna na korona virus, ali je ona u stabilnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.