Danas (1998): Kosovu nuđena „autonomija plus“

Iz arhive Danasa: Izdanja od 13. do 19. avgusta 1998. godine

Ostavite komentar


  1. Zahvalite sve ovo MIlosevicu i ostalim Srbima na tadasnjoj politickoj sceni.Isto su radili i Vojvodini samo njeno stanovnistvo nije bila ratoborno kao albansko.A mogla je i ona komotno da ode.Pred kraj nudili sve ali kasno a i zna se nista ne bi ni ispostovala politicka elita.

    1. Do sukoba u vojvodini između „brozovih vojvođana“ (koji su sa slovencima, hrvatima, albancima i muslimanima od 1974. do 1989 uvek glasali protiv Srba u SFRJ) nikad nije došlo jer se neko pametan setio na vreme da se oduzme oružje od „teritorijalne odbrane vojvodine“ i stavi pod kontrolu JNA. Koliko a je bila uranilovka nad Srbima u vojvodini vidi se po popisima 1961-1981. Dok se broj albanaca skoro duplirao (povećao za 600 hiljada) na Kosovu i Metohiji u vojvodini je za period 1961-1981 broj Srba povećan za svega 100 hiljada. Vojvodina je u SFRJ bila „najcrvenija“ konstitutivna jedinica sa najvećim brojem brozovih komunista u odnosu na broj stanovnika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.