Sajt Danasa drugi najbolji informativni portal u regionu, Al Jazeera Balkans osvojila prvo mesto 1Foto: Danas

Nakon što je portal Danasa prošle godine proglašen za najbolji regionalni informativni portal, ove godine je zauzeo drugo mesto, odmah iza sajta Al Jazeera Balkans, saopštio je danas portal MediaDaily.biz.

„Al Jazeera Balkans najviše je polagala pažnju na originalnost stila pisanja objava i opremanja foto i video materijala. Pri tome portal Al Jazeere ima kvalitetan vizualni izgled i pruža dobro korisničko iskustvo te se istovremeno najbolje pridržavala profesionalnih standarda izvještavanja i etičkih kodeksa novinarstva, što se najviše primjećuje kod izvještavanja u teškim kriznim i ratnim situacijama u Ukrajini i Gazi“, navodi se u obrazloženju odluke.

Takođe ističu i da rezultat koji je Danas ostvario predstavlja kontinuitet dobrih rezultata rada i profesionalnog odnosa prema najvišim novinarskim standardima.

Na ovoj listi, koju tradicionalno objavljuje sajt MediaDaily.biz iz Hrvatske, na trećem mestu nalazi se 021.rs iz Novog Sada.

Sajt Danasa drugi najbolji informativni portal u regionu, Al Jazeera Balkans osvojila prvo mesto 2
Foto: MediaDaily.biz

Glasovi žirija predstavljaju 70 odsto od ukupnih bodova, dok preostalih 30 odsto predstavlja rezultate dobijene iz ankete koja je bila otvorena od 1. do 30. novembra.

Ukupno se moglo osvojiti najviše 40 bodova – 28 od žirija i 12 od čitatelja u anketi.

Sve o ovogodišnjoj listi najboljih informativnih portala u regionu možete pročitati OVDE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari