Na adresu lokalne vlasti u Pirotu predsednik Udruženja preduzetnika Pirota, u ime Udruženja, Goran Lilićuputio je listu od sedam zahteva. U pismenom zahtevu naslovljenom „Danas da ne bude kasno sutra“, traži se, pored ostalog, formiranje ekonomskog i socijalno-ekonomskog saveta opštine, obezbeđivanje prostorija za rad Udruženja i novčanih sredstava za njegov rad i fondacije za razvoj preduzetništva, formiranje SOPS biznis službe za brzo rešavanje problema preduzetnika, ali i održavanje vanredne sednice SO na kojoj bi se ovi zahtevi odobrili.

 

– Privreda i preduzetnici su u sve većem problemu, dok lokalna vlast to, izgleda, ne želi da primeti i ćuti o problemima u privredi. Zato Danas da ne bude kasno sutra, odbornicima, političaraima i predsedniku opštine poručujemo da se okrenu privedi, jedinoj nadi u ovim kriznim vremenima. Od lokalne vlasti čekamo odgovor u roku od sedam dana. Ukoliko odgovor ne stigne u tom roku, obratićemo se nadležnim republičkim organima i predsedniku Srbije – rekao je Lilićna konferenciji za novinare, dodajući da u Pirotu ima oko 1.800 preduzetnika i da je zaposleno oko 6.000 radnika.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasićkaže da je zahtev stigao u opštinu i da će lokalna vlast u pismenoj formi odgovoriti Udruženju preduzetnika.

– Do sada od njih nismo dobili nijedan konkretan predlog, a pre ovog ultimativnog zahteva nisu se obratili niti su tražili razgovor. Poštujemo svakog poslodavca koji zapošljava makar jednog radnika. Ipak, mislim da su trenutno zahtevi podstaknuti ličnim gestom predsednika Udruženja koji je istovremenio i vlasnik jednog medija u gradu, a koji je iz opštinskog budžeta dobio manje para za svoj medij nego što je očekivao – kaže Vasić.

Predsednik pirotske opštine dodaje da lokalna vlast sarađuje intenzivno i sa poslodavcima i sindikatima u gradu, te da će uskoro biti osnovan socijalno-ekonomski savet grada.

– Svi ovi zahtevi, u jednoj rečenici, svode se na plaćanje kancelarije gde bi radio jedan od njihovih radnika ili sekretarica. Vanredne sednice SO verovatno neće biti, jer je takvih zahteva bilo i ranije. Skupština opštine nikada nije odgovarala na neke ucene, a ovo je neka vrsta ucene jer nam daju rok od sedam dana da im odgovorimo. Taj rečnik ne pogoduje atmosferi koja vlada u Pirotu unazad šest godina. Mi ćemo im, naravno, u pismenom obliku odgovoriti – kaže Vasić.

Podsećamo da je nedavno Goran Lilićprekinuo program na svojoj televiziji jer nije bio zadovoljan parama koje će dobiti njegov RTV Tanuki, rekavši da je prošle godine dobio 1,8 miliona dinara, a sada samo milion i da je to dovoljno samo za radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari