Danas nastavak suđenja protiv maloletnog K.K. po tužbi porodice Adriane Dukić 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje u drugom parničnom postupku protiv maloletnog K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara škole, kao i protiv njegovih roditelja, a po tužbi porodice Adriane Dukić.

Danas bi trebalo da budu saslušani roditelji maloletnog K. K.

Podsećamo, tužba porodice ubijene Adriane Dukić, koja je bila državljanka Francuske, istovremeno je podneta i protiv OŠ „Vladislav Ribnikar“ i države Srbije.

Dukići su tužbu podneli za naknadu nematerijalne štete, zbog pretrpljene duševne boli i stresa.

Paralelno, 27 članova porodice žrtava, u drugom parničnom postupku, traži od porodice Kecmanović ukupno 2,7 miliona odštete.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Za razliku od ova dva, krivičnim postupkom, u kom je suđenje počelo na samom kraju prošle godine, K. K. nije obuhvaćen, jer po zakonu dečak ne može da bude krivično odgovoran zbog toga što je imao tek 13 godina kada je počinio masovno ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari