Povodom deset godina Danasa, u Požegi je u subotu priređena akcija Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca, koju je organizovala naša redakcija u saradnji sa Grand kafom. Lokalni partner akcije bila je Televizija Požega, pa se Danas zahvaljuje direktoru Petru Milinkoviću i kolegama u ovoj medijskoj kući na saradnji i profesionalnoj solidarnosti.

Povodom deset godina Danasa, u Požegi je u subotu priređena akcija Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca, koju je organizovala naša redakcija u saradnji sa Grand kafom. Lokalni partner akcije bila je Televizija Požega, pa se Danas zahvaljuje direktoru Petru Milinkoviću i kolegama u ovoj medijskoj kući na saradnji i profesionalnoj solidarnosti.
Na Trgu Slobode Požežani su bili u prilici da kupovinom jednog primerka Danasa na poklon dobiju knjige iz biblioteke Dan grafa i Grand kafu. Pored toga, povodom početka nove školske godine najmlađi su darivani školskim priborom.

Donacija za bolnicu

Dušan Mitrović je najavio da će Danas, osim medijski, i finansijski podržati rekonstrukciju i dogradnju požeške bolnice na Savincu i time se pridružiti mnoštvu građana i donatora koji su uzeli učešće u ovom jedinstvenom projektu, o kome je Danas pisao.

– Posebno se zahvaljujem Danasu na medijskoj podršci projekata rekonstrukcije i dogradnje naše bolnice na Savincu, koji je okupio mnoštvo donatora i mislim da takvi projekti pokreću pozitivnu energiju u Srbiji. Obradovao sam se i Danasovoj donaciji za taj projekat i na tome vam se, u ime svih građana Požege, zahvaljujem od sveg srca – rekao je Stevović.

Njegov zamenik i predsednik odbora za izgradnju bolnice Aleksandar Grbović predočio je kompletnu dokumentaciju sa podacima o uplatama i utrošku novca od donacija za ovaj jedinstveni projekat, a potom dodao da je odziv građana i privrede izuzetan.

Redakcijama Televizije Požega i Radio Požega, Mitrović je u ime Danasa uručio po nekoliko knjiga izdanja Dan grafa.

U znak zahvalnosti što je Danasov karavan posetio Požegu, predsednik opštine Milan Stevović i njegov zamenik Aleksandar Grbović, priredili su prijem za predsednika Upravnog odbora Dan grafa Dušana Mitrovića i obavestili ga o trenutnim problemima Požežana, lokalne samouprave i projektima

Frad u kojem vlada sloga: Zdenka Kovačević, Milan Stevović, Dušan Mitrović i Petar Milenković

koji su u toku. Posebnu zahvalnost Danasu Stevović je izrazio na medijskoj podršci rekonstrukciji i dogradnji bolnice na Savincu, za šta su novac obezbedili lokalna samouprava, građani, privreda i nevladin sektor. Kako je Stevović najavio, u toku je realizacija i drugih važnih projekata za grad, a među njima je najznačajniji gasifikacija. On je podsetio da su Požega i Arilje, u saradnji sa italijanskom firmom Aćegas, formirali zajedničko preduzeće i najavio da će radovi početi krajem ovog meseca, a do kraja godine na gas će biti priključeno naselje Treći rejon, u centru grada. Prema njegovim tvrdnjama priključak će koštati 400 evra, što je znatno ispod projektovane cene za domaćinstva u Užicu, gde je takođe u toku izgradnja sekundarne mreže gasovoda.

Prijateljska fudbalska utakmica

Seča Reka – U varišici Seča reka, sedam kilometar od Kosjerića, ekipa Danasa je prisustvovala turniru veterana koji je organizovao amaterski fudbalski klub Sečica koji postoji pedeset godina. Na turniru su učestvovale ekipe veterana Valjaonice bakra Sevojno koju je predvodio direktor Dragan Subotić, Donje Ražane za koju je igrao narodni poslanik Dragan Vujadinović, Seče reke za koju je igrao predsednik kluba Sečica Milan Živković, prosvetni radnik iz Beograda, i ekipe okolnih sela.

Ekipa Danasa je fudbalerima i meštanima poklonila 100 brojeva vikend izdanja lista Danas, kao i više knjiga Koraksovih karikatura i knjiga o Rolingstonsima. FK Sečica je Dušanu Mitroviću, predsedniku UO Dan grafa, uručila zahvalnicu kao novim prijateljima kluba.

Stevović je Mitroviću uručio zanimljiv suvenir grada koji čini afiša sa deset crteža olovkom sa motivima Požege i okoline, autora Dragoša Dakića.
– Posebno mi je drago što su se oko Danasovog štanda na Trgu Slobode okupili

ljudi iz svih političkih opcija u Požegi – rekao je Stevović.
Petar Milinković, direktor TV Požega i kolege u ovoj medijskoj kući veoma su zaslužni za uspeh Danasove akcije u ovom gradu. Milinković navodi da je oduševljen Danasovom akcijom nadajući se da će naše novine među njegovim sugrađanima biti još čitanije.
– Danas su objektivne novine i nadam se da će biti još više tekstova o Požegi – rekao je Milinković.
Vlade Jevtić, stručni saradnik u Fabrici Jelen do, svedoči da je redovni čitalac Danasa od prvog broja, jer su, kako kaže, „tekstovi istiniti, objektivni, a novinari kompetentni“, te da neke tekstove i danas čuva, jer su mu dragoceni u njegovom poslu.
– Želim vam da obeležite još vrednih jubileja i da povećate broj čitalaca, iako vas ugrožava poplava tabloida. Sama akcija je odlična i veoma uspešna, pa se nadam da će biti nastavljena – rekao je Jevtić.
Zdenka Kovačević, predsednica nevladine organizacije Sretenje, koja podseća da je Danas pisao i o njihovom projektu o dostupnosti informacijama od javnog značaja, koji je pre godinu i po uspešno realizovan, oslikala je Danas kao „novine koje objektivno izveštavaju o našoj stvarnosti“.
– Akciju su Požežani izuzetno dobro prihvatili, a i sami ste videli da su pored Danasovog kombija zajedno bili socijalisti, radikali, predstavnici nevladinog sektora i ostali građani. Trebalo bi da shvatimo da će vlast biti i otići, a mi moramo da razvijamo lokalne zajednice. Vlast će biti i otići, ali Danas ostaje – kaže Zdenka Kovačević.
I Branko Nikolić, dugogodišnji novinar Radio Požege, čita Danas već deset godina zbog, kako kaže, analitičnih tekstova, kolumni i komentara.
– Voleo bih da Danas ima više dopisnika iz Srbije, da se malo redizajnira, a ponekad mi se čini da informacije kasne u odnosu na druge, ali to su moje omiljene novine – iskren je Nikolić, hvaleći našu akciju, a potom primećuje da je Danas, za deset godina, u subotu bio najčitaniji u Požegi.
Akademska slikarka Aleksandra Pavićević smatra da je Danas, kada se pojavio, bio pravo osveženje na domaćem medijskom tržištu.
– Ono što je meni važno jeste da je Danas uspeo da zadrži i literarnu čistotu, koja nije samo puki novinarski esej. To desetogodišnje štivo je veoma vredno, a posebno mi je drago što akcija Danasa nije mimoišla Požegu, jer smatram da u ovom gradu Danas ima svoje čitaoce – kazala je Aleksandra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari