Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića 1foto EPA-EFE/Đorđe Savić

Danas se navršava šest godina od ubistva nekadašnjeg lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ najavili su da će u Kosovskoj Mitrovici položiti vence na mestu gde je Ivanović ubijen.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta rekao da će ponovo aktuelizovati pitanja formiranja Anketnog odbora u skupštini Srbije koji je trebalo da se bavi utvrdjivanjem činjenica i odgovornosti o tom zločinu.

Godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića taj deo opozicije obeležiće i na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) najavljenom za 18.00 časova.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića prethodno su potvrdili da će u 8.15 časova kada je Ivanović ubijen zapaliti sveće na mestu atentata, naveo je Kossev.

Takođe i da će u 10.00 Ksenija Božović, nekada najbliža Ivanovićeva saradnica koja je u međuvremenu podržala Srpsku listu, sa svojim saradnicima položiti cveće i zapaliti sveće u ime stranke koju je nekada predvodio Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari