Dani evropske baštine u Pirotu od 23. septembra do 5. oktobra 1Foto: Muzej Ponisavlja

 Muzej Ponišavlja u Pirotu organizovaće tokom septembra i oktobra brojne programe povodom Dana evropske baštine, na temu Kulturno nasleđe za sve.

U Pirotu će i ove godine biti obeleženi “Dani evropske baštine”.

Ovogodišnja manifestacija održaće se tokom septembra i oktobra sa temom “Kulturno nasledje za sve“. Organizator je Muzej Ponišavlja.

Kustos Muzeja Tatijana Karanović je izjavila da će “Dani evropske baštine” biti održani u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom od 23. septembra do 5.oktobra.

“Za decu školskog uzrasta biće održane radionice ‘Naslikaj omiljeni muzejski predmet’. Učestovaće učenici iz škole ‘Mladost’ i isturenog odeljenja škole ‘Vuk Karadžić’ iz Malog Suvodola. Za stariju populaciju predvidjen je razgovor sa etnologom Aleksandrom Repedžićem o temi Mitologija srednjeg i gornjeg Visoka”, kaže Karanovićeva.

Besplatni obilasci muzejske postavke u Kući porodice Hristić, uz stručno vodjenje kustosa Muzeja, biće mogući 27. i 28.septembra i 2.oktobra u radno vreme Muzeja.

“Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, grupe će biti sa malim brojem učesnika uz obavezno nošenje zaštitnih maski”, rekla je Karanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari