Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković posetila opštinu Petrovac na Mlavi gde je u selu Kamenovu otvorila tradicionalnu manifestaciju „Dani Mlavsko-Homoljskih pčelara.

Ovaj Sabor, koja se svake godine održava prvog vikenda aprila, okupio je nekoliko hiljada posetilaca. Bili su izloženi: med, proizvodi od meda i oprema za pčelarstvo kao i nekoliko zanimljivih eksponata vezanih za ovu granu poljoprivrede. Organizator manifestacije je društvo pčelara „Mlava“ Petrovac na Mlavi dok je pokrovitelj opština.

Ministarku Bogosavljević Bošković sa saradnicima ispred lokalne samouprave primili su: narodni poslanici Miletić Mihajlović i Slobodan Perić, predsednik opštine Radiša Dragojević, zamenik predsedika opštine Dragoljub Milosavljević, zamenik predsednika SO Petrovac Milanče Aćimović, pomoćnici predsednika opštine Stefan Jovanović i Saša Živojinović sa svojim saradnicima.

-Pored izvanrednih uslova, stručnjaka, znanja i što je najvažnije vrednih domaćina, nema razloga da Evropski proizvođači imaju bolje rezultate. Primer za odlične rezultate u našoj zemlji su pčelari sa svojim proizvodima, koji se, osim u našoj zemlji, nalaze i na tržištu Evrope i sveta, izjavila je ministarka Bogosavljević Bošković i podsetila poljoprivredne proizvođače da će Ministarstvo i ubuduće, kao najbliži saradnik, učiniti sve da pomogne kako bi se povećala proizvodnja i konkurencija, što bi rezultiralo time da mladi ne napuštaju ove prostore, već postanu proizvođači sa dobrim rezultatima čime bi sebi obezbedili kvalitetan i prosperitetan život na selu.

U zgradi SO Petrovac na Mlavi, ministar Bogosavljević Bošković je razgovarala sa načelnikom Braničevskog okruga, predsednicima opština i poljoprivrednim proizvođačima o izazovima i problemima sa kojim se susreću i rešenjima kojima bi Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pomoglo da se poboljša i zaštiti proizvodnja. Ministarka Bogosavljević Bošković je posetila vinariju „Milošević“ u selu Lopušnik i farmu svinja u selu Trnovču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari