"Potpisao samo ProGlas": Ko je Darijan Mihajlović, pozorišni reditelj i profesor na FDU, čije se ime našlo na listi podrške SNS-u? 1Foto: Antonio Ahel/ATAimages

Kako se poznati pozorišni reditelj i univerzitetski profesor Darijan Mihajlović (1972) našao na listi podrške SNS izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koju je potpisalo oko 2.000 javnih ličnosti, kad on preko društvenih mreža tvrdi da je „potpisao samo ProGlas“?

Mihajlović juče nije želeo da se bavi spekulacijama, kratko je za beogradske medije ponovio: „Potpisao sam samo ProGlas. Tačka“.

Dan ranije na listi SNS „2.000+“, objavljenoj u medijima, ime Darijana Mihajlovića pojavilo se između akademskog slikara Nikole Kolje Božovića i nastavnika klavira i pijanistkinje Olje Džejkobson.

Posle javnog reagovanja on juče oko 13 sati na zvaničnom sajtu SNS nije bio na listi podrške Vučiću, koji je koliko 26. maja na „istorijskom“ mitingu naprednjaka obnarodovao da od sutra više nije predsednik vladajuće stranke, praveći se „lud“ što je zbog njegove direktive da svi moraju na skup u Beogradu tog dana „pao“ je sever KiM.

Doduše, Mihajlović juče ujutru nije bio ni među onima kojima se Vučić na TV Pinku posebno zahvalio za podršku stranci, čiji predsednik više nije.

Darijan Mihajlović je 11. novembra proslavio 51. rođendan.

Beograđanin sa diplomom FDU za pozorišnu i radio režiju stečenu u klasi profesora Ljubomira Draškića, bio je stipendista Fonda „Madlena Janković“ u oblasti dramskih umetnosti.

Karijeru je započeo u beogradskom omladinskom pozorištu „Dadov“ u kom je od 1994. do 2000. bio i umetnički direktor i vodio studio glume.

U evropske pozorišne vode ušao je kao osnivač, reditelj i producent pozorišne trupe „Torpedo“, što je kasnije preraslo u rediteljski angažman u Berlinu, gde je scenu prestižnog privatnog pozorišta Monbižu postavio klasiku – Šekspirove i Molijerove komade, bajke braće Grim.

Sa statusom stalnog reditelja u ovom teatru režirao je predstave koje je godišnje gledalo i do 150 hiljada posetilaca.

U radnoj biografiji ima režije četrdesetak predstava i nekoliko opera, laureat je prestižnih pozorišnih nagrada, uspešan je i u kratkom mestru, piše dramske tekstove, a u vreme DOS-ove bio je gradski sekretar za kulturu kad, zbog sukoba interesa, nije režirao…

Ovaj reditelj za kog za mediji i kritičari tvrde da „zaveo nemačku publiku“ i redovni profesor FDU u Beogradu na Katedri za Pozorišnu i radio režiju u junu ove godine nije prošao kao kandidat za upravnika beogradskog pozorišta „Boško Buha“.

Na to mesto postavljena je Maša Mihailović, a Dario Mihajlović je uplovio u svet mjuzikla u Pozorištu na Terazijama.

Kaže da i dalje veruje da pozorište može da pomiri „prvu „i „drugu“ Srbiju jer ono uvek iznad politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari