Darko Rundek dao podršku aktivistima na Šodrošu u Novom Sadu, posetio ih i Rambo Amadeus 1foto: Ekološki front

U objavi Ekološkog fronta na društvenim mrežama, poznati muzičar Darko Rundek podržao je aktiviste u „Slobodnoj zoni Šodroš“ koji čuvaju ovaj deo šume kako ne bih nestala zbog izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu.

Rundek je akvivistima poručio da se nada kako se vide uskoro. Uz njega su bile aktivistkinje Sabina Šabić i Maja Vasić.

„Samo da kažem da sam ponosan na te ljude i da ću probati što pre da dođem tamo i dodam malo lepote, koliko mogu, da izdrže i da se vidi ko je jači“.

Šabić je rekla kako su putovali kroz Bosnu i Hercegovinu, bili na rekama Bistrica, Drina i Bjelave.

„Svratili smo u Kraljevo kako bismo podsetili na probleme minihidrocentrala tog predela, juče smo svirali za Moravu. Nažalost, ovaj put nismo stigli da posetimo hrabre ljude u Novom Sadu, u Šodroš kampu, ali ćemo pokušati da stignemo već sledeći put. Ovom prilikom želimo da im damo do znanja da nisu sami“, rekla je Šabić.

Maja Vasić iz Slobodne zone Šodroš, kaže da u Novom Sadu građani pokušavaju da sačuvaju autohtonu šumu i levo plućno krilo grada.

„Trenutno branimo prirodu svojim životima. Stojimo nasuprot krupnom kapitalu, investitorima, teškoj mašineriji i nasuprot svih onih kojima je zarada preča od prirode i koji misle da mogu sutra da jedu novac“, kazala je Vasić.

Pre desetak dana, Šodroš survirov kamp je posetio i Rambo Amadeus, te dao podršku aktivistima.

„U Šodroš Survivor kampu, na ribljoj čorbi bio nam je Rambo Amadeus“, napisali su na društvenim mrežama iz Ekološkog fronta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari