Darku Šariću, advokatu i dvojici osumnjiičenih produžen pritvor za još 30 dana 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ/MO)

Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću i još dvojici osumnjičenih za organizovani kriminal, Viši sud je produžio pritvor za još 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, je danas, odlučujući o predlogu Tužilaštva za organizovani kriminal za produženje pritvora, doneo rešenje kojim se prema D.Š, D.L, D.M i U.R produžava pritvor u trajanju od 30 dana i to prema D.Š i U.R usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će ometati postupak uticajem na svedoke, uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Takođe, kako je navedeno u saopštenju, i prema okrivljenom D.L, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenom D.M produžava se pritvor „usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo sve u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 ZKP“.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba u roku od 3 dana od dana prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari