Dašić: U beogradskoj opštini Rakovica nema skenera, a na pregled na mamografu se predugo čeka 1Novi skener Opšta bolnica Majdanpek/ Foto: P. B.

Članica Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u beogradskoj opštini Rakovica, viša medicinska sestra Dragica Dašić, rekla je danas da u toj opštini u primarnim zdravstvenim ustanovama nema nijednog skenera, te više od 100.000 tamošnjih stanovnika nema mogućnost da obavi tu vrstu pregleda.

Ona je je u saopštenju dodala da u toj opštini postoji samo jedan mamograf i da se na pregled čeka predugo jer nema dovoljno radiologa.

„Dom zdravlja na Labudovom brdu čiju realizaciju je započela gradska vlast koju je vodio Dragan Đilas, pompezno je otvoren pre pet godina, ali nije opremljen neophodnim aparatima, pa su građani primorani da na dijagnostičke preglede idu u privatne domove zdravlja ili da gube dragoceno vreme čekajući na preopterećenom Kliničkom centru“, navela je Dašić.

Ocenila je da takav odnos vlasti pokazuje da ih ne interesuje „kako se osećaju ugrađanke dok čekaju na rezultate pregleda, kako se osećaju naši sugrađani koji nemaju novca za privatne preglede, a potrebna im je lekarska pomoć“.

„Svakom dobronamernom čoveku danas je jasno da je ovom nestručnom, bahatom i korupmiranom režimu važniji interes i novčanik privatnih investitora nego zdravlje i standard ljudi, kao i da je jedini način da to prestane – promena vlasti“, ocenila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari