Debata u Prijepolju o slobodi medija i pritiscima na novinare 1Ilustracija Foto: N Kovačević

Da li su ugroženi novinari u lokalnim medijima? Koliko je njihova ugroženost vidljiva? Da li novinari i drugi zaposleni u tim medijima znaju kome i gde mogu da prijave nasilje i pretnje i koliko ih prijavljuju?

To su pitanja o kojima će govoriti novinari, urednici i  predstavnici novinarskih udruženja na debati „Sloboda medija-pritisci i bezbednost novinara i novinarki na lokalu“.

Debatu, koja će se održati u Domu kulture u Prijepolju u petak, 16. decembra od 12 časova, organizuje Udruženje Forum žena Prijepolja, uz podršku Media i reform centra Niš i Ambasade SAD u Srbiji.

Uz poruku da su slobodni mediji uslov za demokratizaciju društva, organizatori podsećaju na to da je od početka godine, u NUNS-ovoj bazi, zabeleženo 116 napada i pritisaka na novinare i novinarke u Srbiji.

Učesnici debata biće Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara i član radne grupe Vlade Srbije za bezbednost novinara, Željko Bodrožić, predsednik NUNS, Marija Obrenović, predsednica UO Lokal press-a, i Stevan Ristić, direktor nedeljnika Vreme i predsednik Asocijacije medija.

Posle razgovra, uslediće premijerno prikazvanje dokumentarnog filma „90 godina novinarstva u Prijepolju“, koji je nastao u produkciji TV Forum iz tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari