"Deca nisu svesna opasnosti koje nosi savremeni svet": Gašić potpisao sporazum o saradnji sa Igorom Jurićem 1Foto: MUP

Deca nisu svesna opasnosti koje nosi savremeni svet, niti su upoznata sa tamnom stranom digitalnog sveta i mogućim posledicama, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igorom Jurićem.

Taj dokument će doprineti razvoju strategije u vezi sa prevencijom vezanom za vršnjačko nasilje i maloletničku delinkvenciju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnih poslova.

Gašić je izjavio da je bezbednost dece jedan od prioriteta MUP.

Sprovodimo razne preventivne aktivnosti, edukujemo decu šta je nasilje, koje vrste nasilja postoje, kako da se zaštite i kome da se obrate za pomoć i podršku, naveo je Gašić.

Jurić je rekao je da je potpisivanje memoranduma formalizacija i institucionalizacija saradnje sa najvišim organom u državi, bez kojeg Centar ne bi mogao da sprovodi i implementira projekte vezane za ugroženost i bezbednost dece.

Roditelji često nisu svesni u kakvim se nezgodnim situacijama mogu naći deca. Zbog toga je saradnja između nevladine organizacije poput naše i MUP od izuzetnog značaja, poručio je Jurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari