Dečaci iz Kraljeva održali mini-koncert da pomognu malom Vasiliju 1Foto: RTS/Screenshot

Dečaci, njih jedanaestorica – uzrasta od šest do 17 godina, organizovali su mini-koncert ispred „Gospodar Vasinog konaka“ u Kraljevu, sa ciljem da prikupe novac neophodan za lečenje petogodišnjeg sugrađanina Vasilija Dimića, prenosi RTS.

Za njih je ovo bio javni čas, način da pokažu koliko su naučili u muzičkoj radionici. Mnogima i prvi nastup, na ponos roditelja i prijatelja.

„Imam 14 godina i ovaj koncert mi je bitan, jer pomažemo našem drugu Vasiliju za njegovu pomoć, i jedno lepo iskustvo je svirati u Uvertiri. Planiram i u budućnosti da se bavim muzikom i voleo bih da imam neki svoj bend“, kaže Ognjen Jovanovićiz Kraljeva.

Najmlađi bubnjar na mini-koncertu, ali izuzetno talentovan, je šestogodišnjak.

„Počeo sam sa oko dve-tri godine da pravim bubnjeve od kutija i da lupam u njih, pa me je onda mama dovela u ovu školu i počeo sam da sviram jednu pesmu koja se zove Bili džin“, kaže Relja Gavrilović.

Muzičko -edukativna radionica „Uvertira“ ima više od stotinu članova na raznim odsecima – harmonika, klavir, bubanj, pevanje, mešoviti hor i muzičko zabavište.

„Ovo je peti humanitarni koncert za tri godine. Jako smo ponosni što je sve veći odziv svake godine i što sve više i više ljudi okupimo i na taj način pokušamo da pomognemo pojedincu ili nekoj drugoj organizaciji ili udruženju“, kaže Radmila Murganić, direktorka „Uvertire“.

Tokom mini-koncerta bubnjara „Uvertire“, deca su se družila sa teško obolelim Vasilijem, uvereni da će novac koji je tom prilikom prikupljen, pomoći izlečenju malog Kraljevčanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari