Dečak koga je otac pregazio autom posle pet dana u stabilnom stanju 1Foto: FoNet/ Kostadin Kamenov

Dečak iz Vladičinog Hana (8), koji je teško povređen 2. avgusta kada ga je otac udario autom i koji se pet dana borio za život, konačno je u stabilnom stanju, potvrđeno je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

– On je prošlog petka popodne skinut sa mehaničke ventilacije. U stabilnom je stanju, samostalno diše, unosi hranu i vodu i komunikativan je. I dalje ima dva torakalna drena, ali očekujemo da se to vrlo brzo reši i da bude prebačen iz jedinice intezivne nege na odeljenje Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju- rekli su u UKC.

Dečak je hospitalizovan zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda. U UKC je primljen bez svesti, sa prelomom rebara i male karlice, povredom glave i oštećenjem plućne maramice. Ubrzo nakon prijema priključen je na respirator.

Mediji su izvestili da ga je otac pregazio automobilom “bmw” na improvizovanom parkingu u selu Jastrebac jer ga nije video, pošto se dečak sagnuo da zaveže pertle.

Prema njihovim navodima, porodica je došla u Jastrebac na proslavu seoske slave i vašara, organizovanih u blizini renovirane crkve.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.