Dečjem odeljenju bolnice u Negotinu Udruženje "Za Negotin" iz Beča doniralo vrednu opremu 1Dr Tanja Žikić Obradović i dr Nevena Milosavljević Đorđević Foto: J.B.K.

Klima uređaji, inhalatori, lampe za preglede, beskontaktni toplomeri, sredstva za dezinfekciju i higijenu, oprema za čišćenje i održavanje higijene deo su spiska donacije koju je dečije odeljenje negotinske bolnice dobilo zahvaljujući Udruženju „Za Negotin“ iz Beča i Udruženju „Tri stuba“ iz Novog Sada.

Predstavnici ovih udruženja kažu da će naredne nedelje za dečije odeljenje stići i aparati za merenje pritiska.

-Mi i nastojimo da bar dvaput godišnje organizujemo neku od društveno angažovanih akcija kojima je za cilj pomoć u prvom redu deci, a naravno i svima kojima je pomoć potrebna. Podržavamo zdrav život i sportske aktivnosti, pa smo i sada rešili da pomognemo ovom odeljenju koje nema neka osnovna sredstva za rad, da olakšamo i ljudima koji ovde rade i deci koja se ovde leče – objašnjavaju u Udruženju „Za Negotin“.

Udruženje je oformljeno sa ciljem da pomogne ljudima i organizacijama u Negotinu i okolini.

Ovoga puta pomoć je namenjena najmlađim pacijentima negotinske bolnice, koju su u ime dečjeg odeljenja bolnice Zdravstvenog centra u Negotinu primile specijaliste pedijatrije dr Tanja Žikić Obradović, načelnica odeljenja i dr Nevena Milosavljević Đorđević.

-Nama ova donacija zaista mnogo znači i to ne samo nama koji ovde radimo već i našim pacijentima jer će im ovaj težak period kada borave na odeljenju koliko,toliko olakšati. Od srca se zahvaljujem donatorima na njihovoj odgovornosti, ažurnosti, na interesovanju koje su pokazali saslušavši naše zahteve i na tome što su nam za vrlo kratko vreme izašli u susret – naglašava dr Tanja Žikić Obradović.

U Udruženju „Za Negotin“ navode da u Beču već planiraju nove aktivnosti namenjene poboljšanju uslova života svojih zemljaka u zavičaju, želeći da svojim primerom motivišu i ljude iz dijaspore u drugim državama da pomažu svoj zavičaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari