Privremeni organ opštine Užice uputiće Narodnoj skupštini Srbije predlog izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici. Ovim zakonom u članu 19. propisani su uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na dečji dodatak u zavisnosti od ukupnih mesečnih prihoda i katastarskih prihoda po članu domaćinstva.

Privremeni organ opštine Užice uputiće Narodnoj skupštini Srbije predlog izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici. Ovim zakonom u članu 19. propisani su uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na dečji dodatak u zavisnosti od ukupnih mesečnih prihoda i katastarskih prihoda po članu domaćinstva. Međutim, inicijativom iz Užica predlaže se da se, bez obzira na zakonom predviđene cenzuse, dečiji dodatak isplaćuje porodicama i za treće i za četvrto dete, odnosno da se taj član ne primenjuje kod utvrđivanja prava ove naknade za treće i četvrto dete.
– Najveći broj opština u Srbiji ima negativnu stopu prirodnog priraštaja, pa bi dečji dodatak kao mera socijalne politike postao i značajna mera populacione politike, navodi se u obrazloženju užičke inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari