Dejan Dimić (Vranje News): Plaši me kontinuitet policijskog nadzora 1Foto: Lična arhiva

U poslednjih sedam dana na meti policije je u dva navrata bila moja supruga sa kojom vodimo portal Vranje News radeći isključivo u interesu javnosti, objašnjava za Danas glavni i odgovorni urednik ovog vranjskog portala strahujući od novih „ljubaznih poseta vranjske policije“.

– Sve je počelo nakon više nego skromnog protestneg ekološkog skupa u Vranju kada sam sa vidno istaknutom legitimacijom fotoreportera redakcije izveštavala iz centra grada. Pozvana sam u policiju gde sam dala izjavu da sam na skupu bila novinar koji samo radi svoj posao. Pustili su me ali pred zgradom policije i dalje sam bila pod nadzorom jer su me sprečili da razgovaram sa poznanicima – priseća se Milena Dimić.

Iz policije su najpre zapretili podnošenjem Krivične prijave zbog toga što je navodno baš ona „organizator protesta“.

– Postoji službena zabeleška gde se navodi greška inspektora policije u odnosu na Milenu. Svi navodi za krivično procesuiranje koje je bilo u najavi su na taj način bili neosnovani, ali sve je ponovo pokrenuto u subotu 4.decembra kada su nas policajci probudili zvoneći na vrata našeg stana. Usledilo ke upozorenje za Milenu da se ne pojavljuje na novozakazanom protestnom okupljanju ispred crkve jer će se odmah „protiv nje pokrenuti krivični postupak“ – navodi Dimić.

Vranje news kao portal izveštavao je sa subotnjeg protesta u Vranju, bez bilo kakvih problema od strane policije. Ni drugi novinari nisu imali problema na „licu mesta“.

– Od tada smo verovatno pod prismotrom do sledećeg protesta, ali brine me taj nadzor pod koji smo ja i moja supruga samo zato što radimo posao u interesu javnosti izloženi jednoj nimalo prijatnoj nenormalnosti. Imamo dvoje male dece, koja su doživela šok, a sada razmišljamo sa strahom kada čujemo zvono sa ulaznih vrata – navodi Dimić.

Portal Vranje News spada u red medija u Vranju koji profesionalno bez senzacionalizma prati sva dešavanja u Vranju i Pčinjskom okrugu. Sudski postupak protiv glavnog urednika pokrenuo je Milenium tim, zbog prenošenja izjave Vuka Jeremića o poslovima ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari