Delegacija Srbije obeležila u Polikastru 103. godišnjicu proboja Solunskog fronta 1Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Delegacija Srbije je danas u grčkom mestu Polikastro polaganjem venaca i odavanjem počasti obeležila 103. godišnjicu proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Кisić Tepavčević, koja je predvodila državnu delagaciju, položila je vence na srpskom delu zajedničkog Spomenika silama saveznicama u Prvom svetskom ratu i na Spomen-bistu Nikoli Pašiću, predsedniku srpske vlade za vreme tog rata.

Кisić Tepavčević je rekla da se Srbija sa ponosom seća „velike epohe u kojoj je sa saveznicima izvojevala značajnu pobedu, koja je bila vesnik slobode“, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Svaki septembar kod svih nas prizove snažne emocije i istorijska sećanja na proboj Solunskog fronta daleke 1918. godine. To je ono što spaja Srbe, Grke i sve narode čije su vojske bile sile pobednice u Velikom ratu“, kazala je Kisić Tepavčević.

Navela je da su „slavna i herojska dela“ srpskih vojnika „simbol slobode, junaštva i savezništva i putokaz sadašnjim i budućim generacijama da cene mir, slobodu i prosperitet“.

Komemorativnoj svečanosti u Polikastru prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, a poštu su odali i vence položili i predstavnici Genegalnog konzulata Srbije u Solunu, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grčke, sila saveznika Srbije u Prvom svetskom ratu, i udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.