Delta holding: Potvrđeno da je Miroslav Mišković radio po zakonu 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

Delta holding objavio je danas da je, nakon pravosnažne oslobađajuće presude Apelacionog suda u Beogradu, „potvrđeno da je poslovanje osnivača Delta holdinga Miroslava Miškovića u potpunosti zakonito i prema važećim propisima“.

„Ovakva presuda predstavlja nesumnjivu satisfakciju za prvog čoveka Delte, kao vodećeg poslovnog čoveka u regionu, ali i za sve zaposlene u kompaniji“, navedeno je u saopoštenju.

Istaknuto je da je presudom „stavljena tačka na pokušaje da se ospori velika poslovna karijera duga gotovo pola veka, da se ugrozi čitava porodica Mišković i poslovanje kompanije koja zapošljava više od 4.000 ljudi“.

„Presudom se, naravno, ne mogu ukloniti ni gorak ukus, ni objektivne posledice bezmalo decenijske kampanje kojoj je bio izložen vodeći domaći preduzetnik i Delta holding kao jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u regionu“, piše u saopštenju.

Najavljeno je da se sada, „bez tereta nepravedne medijske kampanje i optužnice za teška krivična dela“, Miroslav Mišković u potpunosti posvećuje strateškom vođenju Delta holdinga sa pozicije predsednika Upravnog odbora.

„Miroslav Mišković, porodica Mišković i Delta holding ovom izjavom stavljaju tačku na sudski progon koji je trajao od decembra 2012. do danas“, navedeno je u saopštenju uz napomenu da daljih izjava na ovu temu neće biti.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko su odlukom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno oslobođeni optužbi za utaju poreza, objavljeno je juče.

Taj sud je preinačio prvostepenu presudu Specijalnog suda.

Presudom Specijalnog suda od 8. marta 2019. Miroslav Mišković je, zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja u pomaganju osuđen na kaznu zatvora od dve godine i šest meseci, kao i na novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Istom presudom Marko Mišković je zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja bio osuđen na kaznu kućnog zatvora uz elektronski nadzor od godinu dana i na novčanu kaznu u iznosu od osam miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari