Odgovor direktora PIO Fonda Relje Ognjenovića na pisanje Danasa 1foto Sajt Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Milić T. Konstantinović, advokat direktora PIO Fonda Relje Ognjenovića, poslao je odgovor na tekst objavljen u našem listu i na portalu, koji prenosimo u celini:

„U mediju DANAS.RS koji se distribuira putem internet stranice www.danas.rs, u okviru teksta: “Zašto direktor PIO fonda hoće da tuži Danas i kakve veze ima karikatura s tim?“, objavljenog dana 20. aprila 2023. godine, autora Katarine Živanović, objavljene su neistinite i nepotpune informacije:

– da je Relja Ognjenović izabran za direktora Fonda PIO protivno članu 25. Statuta Fonda PIO koji propisuje da za direktora Fonda može biti imenovano lice koje ima visoko obrazovanje iz naučne oblasti pravne ili ekonomske nauke i najmanje šest godina radnog iskustva u vrsti i stepenu stručne spreme.

– da zvanična biografija Relje Ognjenovića pokazuje da on nema visoko obrazovanje, a upitno je i radno iskustvo od najmanje šest godina u vrsti i stepenu stručne spreme.

Ovim odgovorom se ukazuje na to:

– da se neistinitost napred navedene informacije ogleda u činjenici da je Relja Ognjenović po struci diplomirani ekonomista. Naime, pored toga što je 2012. godine diplomirao na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, 2015. godine je diplomirao na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, a master akademske studije je završio na Ekonomskom fakultetu Univerzitata u Prištini 2019. godine, na studijskom program međunarodna ekonomija, te je Relja Ognjenović stekao zvanje master ekonomiste, iz čega proizlazi da je isti stekao VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje.

– da je Relja Ognjenović, inače zaposlen u struci već duže od sedam godina, bio je prethodno zamenik direktora navedenog Fonda, te član Veća Gradske opštine Voždovac i predsednik Saveta za bezbednost u istoj opštini. Ognjenović takođe poseduje brojne sertifikate koji svedoče o njegovom dodatnom usavršavanju i sticanju posebnih veština za rad u struci, što je detaljno navedeno u njegovoj biografiji koja je dostupna na internet strani Fonda PIO.

– da iz navedenog proizlazi da je izbor Relje Ognjenovića na mesto direktora Fonda PIO bio u svemu u skladu sa čl. 25 Statuta Fonda PIO. Podsećamo da je Vlada Republike Srbije na svojoj 16. sednici, održanoj 15.12.2022. godine, donela rešenje o davanju prethodne saglasnosti na predlog Upravnog odbora o imenovanju Relje Ognjenovića, koga je Upravni odbor na sednici održanoj 1.12.2022. godine jednoglasno predložio kao adekvatnog i odgovarajućeg kandidata za ovu vrlo odgovornu poziciju, te je Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na sednici koja je održana 29.12.2022. godine doneo odluku o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora Republičkog fonda PIO.

Sve navedeno govori u prilog tome da Ognjenović ispunjava sve uslove za mesto direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji su propisani Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i Statutom RF PIO po pitanju obrazovanja i potrebnog iskustva.

Molim Vas da uvažite ovaj zahtev i odgovor objavite bez odlaganja, na način predviđen citiranim odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima.

Ukoliko ne postupite u skladu sa članom 87 i 96 ZJIM i ne objavite odgovor bez odlaganja bićemo prinuđeni da protiv Vas pokrenemo odgovarajuće parnične postupke pred nadležnim sudom, a što će Vas izložiti dodatnim troškovima“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari