Deseta Beogradska arbitražna konferencija otvorena na Pravnom fakultetu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Jubilarna 10. Beogradska arbitražna konferencija svečano je danas otvorena na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Pravni fakultet Beogradskog univerziteta je domaćin 10. arbitražne konferencije, na kojoj, pored studenata, učestvuje nekoliko desetina profesora, advokata i drugih stručnjaka iz oblasti arbitražnog prava, studenata.

U amfiteatru „Radomir Lukić“ na tri panela i sedam sati diskusija i prezentacija okupiće se 17 govornika iz devet zemalja, među kojim tri iz Srbije, a razmatrače se neka od najaktuelnijih pitanja iz te oblasti, uz oko 300 učesnika.
Na skupu će govoriti stručnjaci iz SAD, Švajcarske, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Rumunije i Hongkonga.
Otvarajući konferenciju, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović istakao je da je ona sa tradicijom od decenije već brend tog fakulteta i izrazio nadu da će to trajno i ostati.

U okviru skupa naredna dva dana održava se takmičenje studenata sa 75 univerziteta iz oko 30 zemalja.
Oni će se nadmetati u stručnim znanjima i pravnim veštinama u sklopu priprema za svetsko takmičenje iz arbitražnog i međunarodnog privrednog prava, koje se 22. marta održava u Beču.

Beogradska arbitražna konferencija održava se uz podršku Nemačkog instituta za arbitražu (DIS), Nemačke razvojne saradnje i GIZ, Stalne arbitraže pri Privrednoj komori Srbije, Srpskog udruženja za arbitražu i partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari