Devet vrata za Hram plaćeno 1.723.000 evra

Kako je sekretar patrijarha Irineja sklopio milionski ugovor sa nemačkom fabrikom

Ostavite komentar


  1. Ova „crkva“ nema veze ni sa pravoslavljem ni sa srbima ništa, jer se ponaša isto kao i Vučić u „zlatnom dobu“. Dok stotine hiljada stanovnika i dece jedva preživljava, novac otet od građana i dece kroz PDV se ulaže u izgradnju „hrama“ a koliko koštaju mozaici od zlata iz Rusije potvrdio je sam Putin koji ga je lično doneo da ukaže „poštovanje“ Vučiću što je opljačkao siromašne i pomogao Ruske „umetnike“.
    Da tragikomedija bude još veća prethodni patrijarh zajedno sa odgovornima da bude suđen bioo „tutankamonovu grobnicu“ baš u Hramu Svetog Save jer je proglasio Vučića „poslatim od boga“
    Naravno Vučić kao nosilac pljačke gradjana i za „hram svetog save“ i za „psomenik nemanju“ se obavezno slika na radost infantilnih

    1. једна исправка. дејан накић је син покој.иринеја кога иначе и СПЦ зову Деки ДНК

      1. A kolika je ugradnja tih vrata? Mislim u džepove tog sekretara i drugih i iz crkve i država koja sipa nas novac u ovu crkvu bez ikakvog nadzora i kontrole, kao da je rupa bez dna.
        Kad ce ovaj glupi narod da shvati pljačku i da reaguje i na tu pljačku, i na cinjenicu da ih pljackasi besramno prave budalama iz dana u dan.

    2. Dejana Nakića lično sam poznavao kao dete pre nego sam otišao u Kanadi.
      Znao sam mu i oca i majku.
      Nije on patrijarhov vanbračni sin. Dejana znam kao lažova kome nikada nisi mogao verovati. Pohlepnog I velikog manipulatora.

  2. Dejan Nakic je vanbracni sin pokojnog Miroslava, da ne kazem Irineja i upravlja svim novcem kojim raspolaze SPC.

    1. Upravo sam to htela da napišem. To je javna tajna. U crkvenim krugovima ga zovu “DNK”. Videli ste ga i na sahrani počivšeg Patrijarha. Jedini pored kovčega, uplakan kao dete. Sve vreme.

  3. А нико не помиње да је престолонаследник Александар Карађорђевић ( или боље рећи краљ Александар II ) донирао 400.000 марака за улазна врата у храм. Сада се скупила банда која би само ,, да буде добра “ и да зграби свој део од народа и Бога. Ваљда Бог само гледа и крсти се који су то људи! Али доћи ће све то на своје!

  4. Razumem da i crkva mora da ima vrata, pa čak i više njih, ali da li su baš morala da budu bronzana, za 1,7 miiona evra? Šta bi bilo da su vrata od drveta kao i tolika druga vrata po crkvama i kućama u Srbiji? To bi bio dokaz slabije vere?
    Što je najlepše, ta ista Crkva propoveda svojim vernicima da su neke od najvećih čovekovih vrlina skromnost i umerenost.
    A slučajno takođe propoveda da je još jedna od najvećih čovekovih vrlina – poslušnost. Naročito crkvi…

  5. Stefan Šarić je i duhovik Svetlane Ražnjatović.Od Slanaca do starešine i vikarnog episkopa ekspresno,kako i ko je u tome učestvovao?To je bio i slučaj radikalskog vladike Filareta,od starešine hrama u Zemunskom parku,do ispita i diplome Bogoslovskog fakulteta i vladike(ništa manje nego Mileševskog) za „noć“?

  6. Smeta vam, sto se vase gazde nisu omrsile, kao sto su uvek radili. Jeremicu, poturice, nemas prava da govoris o SPC.

    1. tebe plaćaju ili nisi u stanju da rezonuješ elementarne stvari??? Često imaš tako „uman“ komentar kao da ti je Sima Sirovina idejni vođa.

  7. Nisam mnogo putovao i nisam video mnogo hramova, pa ne znam mnogo, priznajem. Ali da li su bas morala da se postave ova staklena, automatska vrata. Kao da ulazimo u trzni centar a ne u neku bogomolju. Estetski gledano, jako ruzno izgleda.

  8. Naravno da je AV upumpao veliki novac u hram. U isto vreme kupuje mantijase oko Kosova a i malo se ucari sa strane.

  9. Da li još neko ima 3d prikaz kako ustvari će da izgleda unutrašnjost hrama Svetog Save kada bude konačno završen i koliko će te tone zlata da koštaju sve građane Srbije. Jer besramno je da država finansira pravoslavni hram u državi gde živi milion stanovnika koji se izjašnjavaju da nisu ni Srbi ni pravoslavci.
    Dok se ogroman broj izjašnjava kao „srbi i pravoslavci“ jer nema opcije u popisu „fukara koja prodaje narod i državu sa sopstvenom decom“ za bačenu kosku ili splačinu od Vučića

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.