Devojčica Nina koja je prodavala krofne da pomogne tati u lečenju dobila nagradu "Svedočanstvo o dobroti" 1Foto: 021.rs

Dvanaestogodišnja Novosađanka Nina Ninković, koja je postala regionalno poznata jer je prodavala krofne za pomoć svom ocu Zoranu dobitnica je priznanja „Svedočanstvo o dobroti“.

Ovo priznanje joj je dodelio Srpski filantropski forum, koji je na svečanost pozvao i Nininu mamu Natašu i baku Vinku, čiji je recept za krofne korišćen, prenosi Javniservis.net.

„Ja mog tatu volim najviše i srcem sam izašla da prodajem krofnice i zbog toga sam srećna. Najveća sreća je pomaganje onima koji su u nevolji“, rekla je Nina na dodeli priznanja.

Udruženi humanitarni poduhvat bake, mame i Nine, pojavio se na ulici sa malom tezgom i krofnama. Mama je postavila vest na društvene mreže i krofne i divna požrtvovana Nina postali su humanitarni događaj, koji kod ljudi pobuđuje dobrotu i nadu.

Vrlo brzo se vest i ljubav prema Nini i njenoj akciji proširila globalno: uticajni i poznati sa društvenih mreža, proširili su vest, a ta pozitivna priča stvorila je lanac solidarnosti i dobrote. Lanac se, i u fizičkom smislu, mogao videti u centru Novog Sada gde se satima čekalo da se bude human i da se da podrška divnoj Nini.

Porodica je posle nekoliko nedelja akcije objavila da je skupila novce za lečenje Zorana, te da uskoro planiraju let za Moskvu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari