Dijana Hrkalović došla na suđenje sa nanogicom (FOTO) 1dijana hrkalovic foto Miroslav Dragojevic

Mesec dana nakon prvog neuspelog pokušaja, danas je u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu počelo suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

Prethodni glavni pretres odložen je zbog toga što je Hrkalović nekoliko dana ranije zamenila branioce, angažujući visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića. Odlaganje je zatražio upravo Đukanović kako bi mogao da se upozna sa predmetom.

Za razliku od prethodnog pretresa, Hrkalović ćeje na ovo ušla na glavni ulaz imajući u vidu da joj je nedavno mera klasičnog pritvora zamenjena kućnim pritvorom sa nanogicom.

Dijana Hrkalović došla na suđenje sa nanogicom (FOTO) 2
foto Miroslav Dragojević

Bivša državna sekretarka MUP-a tereti se da je počinila krivično delo trgovine uticajem davajući naloge da se tužilaštvu godinu dana ne dostavljaju izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka.

Kako navodi tužilaštvo, policija je ignorisala više ponovljenih zahteva tužilaštva da im se dostave izveštaji o veštačenju tri Belivukova telefona, a u sklopu istrage ubistva na šinama. Izveštaj je na kraju dostavljen, ali tek pošto je počeo sudski postupak.

Dijana Hrkalović došla na suđenje sa nanogicom (FOTO) 3
Foto: Miroslav Dragojević

Istovremeno, Hrkalović se optužuje i da je naložila nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode MUP-a Dejanu Milenkoviću da obriše delove snimka presretnutnog razgovora ubijenog advokata Dragoslava Ognjanovića, u kojima je govorio o njoj lično.

Na teret joj se stavlja i optužba da je naložila da se kriminalac Darko Elez stavi na mere sa ciljem da se na taj način onemoguće drugi istražni organi da ga istražuju. Pored nje, za zloupotrebu službenog položaja tereti se i Milenković, kao i Milorad Šušnjić, nekadašnji načelnik novosadske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari