Odložen početak suđenja Dijani Hrkalović 1Foto: Vuk Jeremić

Kao što je bilo i očekivano, početak sudskog postupka protiv bivše državne sekretarke MUP-a odložen je danas.

Kako je obrazložila predsednica sudskog veća Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu Slađana Marković pretres je odložen na molbu Hrkalovićkinog branioca Vladimira Đukanovića koji nije imao vremena da se upozna sa predmetom.

Svo troje okrivljenih bilo je prisutno danas u sudnici, a naredni pretres zakazan je za 7. april.

Podsetimo, Dijana Hrkalović tereti se da je počinila krivično delo trgovine uticajem davajući naloge da se tužilaštvu godinu dana ne dostavljaju izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka.

Kako navodi tužilaštvo, policija je ignorisala više ponovljenih zahteva tužilaštva da im se dostave izveštaji o veštačenju tri Belivukova telefona, a u sklopu istrage ubistva na šinama. Izveštaj je na kraju dostavljen, ali tek pošto je počeo sudski postupak.

Istovremeno, Hrkalović se optužuje i da je naložila nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode MUP-a Dejanu Milenkoviću da obriše delove snimka presretnutnog razgovora ubijenog advokata Dragoslava Ognjanovića, u kojima je govorio o njoj lično.

Na teret joj se stavlja i optužba da je naložila da se kriminalac Darko Elez stavi na mere sa ciljem da se na taj način onemoguće drugi istražni organi da ga istražuju. Pored nje, za zloupotrebu službenog položaja tereti se i Milenković, kao i Milorad Šušnjić, nekadašnji načelnik novosadske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari