Dimitrije Vojnov dao svoj potpis u akciji „Jedan potpis menja sve“ 1Foto: Narodna stranka

Scenarista Dimitrije Vojnov danas je dao svoj potpis protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN, u okviru akcije „Jedan potpis menja sve“.

„Potpis kojim poručujemo da se kao građani protivimo ulasku u UN lažne države Kosovo na našoj teritoriji je najmanje što možemo da uradimo u pokušaju da sprečimo proces koji će, ako se nastavi, dovesti do dalje eksalacije problema na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vojnov.

Vojnov je istakao da nastavak tog procesa ne bi rešio ništa, a učinio bi nemogućim svako potencijalno održivo rešenje i otežao život Srbima na Kosovu i Metohiji i svima u centralnoj Srbiji, i doveo u pitanje opstanak srpskih svetinja u pokrajini.

„Smatram da bi kao građani trebalo pokažemo svoj stav i da tako upozorimo vlast da se sa tim stvarima ne šali“, rekao je Vojnov.

Vojnov je, povodom najava o „razgraničenju“ kao mogućem rešenju kosovskog problema, naveo da to nije dobro, jer je jasno da će se eksalacija nastaviti ako većina Srba na Kosovu i Metohiji i srpske svetinje ne budu u okviru srpske države.

„Katastrofalno je bilo koje rešenje koje će ostaviti Srbe južno od Ibra i naše najveće svetinje na teritoriji koju kontrolišu separatisti i teroristi. Verujem da bi do rešenja trebalo doći pregovorima, ali bi naš cilj u pregovorima trebalo da bude mnogo veći. Mislim da se pregovori ubrzavaju ne zato što je sada pogodan trenutak da zatvorimo tu stvar, nego zato što to zahteva Zapad“, rekao je Vojnov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari