Direktor Milovanović prijavio porodicu poginulog radnika 1Milovan Milivojević/Foto: Nenad Kovačević 

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je nastavljeno suđenje direktoru i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, u kojoj su 14. jula 2017. godine, u eksploziji baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Za nesreću u Namenskoj se terete Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona raketnih goriva, u kome se dogodila nesreća, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u fabrici.

Oni su optuženi za po jedno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i optužnicom se traži da se osude na zatvorske kazne u trajanju od po jedne godine i šest meseci do tri godine i da plate troškove krivičnog postupka.

Na početku suđenja predsedavajući sudija je rekao da su direktor Milovanović i Lončarević podneli sudu pritužbe protiv porodice poginulog radnika Milomira Milivojevića jer su ih oni navodno vređali i dobacivali im tokom prethodnih suđenja.

Na to je reagovao Vladimir Todorić, advokat porodice Milivojević, koji je podsetio na to da je deo radnika i sindikalaca, koji su se navodno spontano okupili da bi podržali direktora 3. oktobra tokom prvog suđenja, a da taj skup nisu prijavili, vređali porodicu Milivojević.

Todorić je prokomentarisao da se Milovanović i drugooptuženi Vladimir Lončarević nisu žalili sudu kada su radnici vređali porodicu Milivojević.

Milovan Milivojević, otac poginulog radnika, ponovio je da je na suđenju u decembru prošle godine, u holu suda direktor Milovanović opsovao njegovu kćerku Mirjanu a da je njemu rekao da je đubre i da je lud.

Direktor Milovanović je danas doputovao iz Lučana službenim automobilom fabrike, a predstavnici sindikata i poslovodstva fabričkim kombijem.

Porodicu Milivojević su podržali građani i građanski aktivisti koji su došli ispred suda u Ivanjici, a bilo je vidljivo i prisustvo policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari