Direktor RGZ-a: Potpuno podržavamo ministarku Mihajlović 1Foto: rgz.gov.rs

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije uvelo je upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), navodi se u saopštenju direktora tog Zavoda.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, cilj nadzora je da se sagleda kompletna situacija u RGZ i predlože mere koje treba da donese Vlada Srbije radiefikasnijeg funkcionisanja katastra.

– Radna grupa ministarstva, između ostalog, ima zadatak da utvrdi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora i da analizira interne procedure i akta katastra, navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se dodaje, na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade dostaviti izveštaj s predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije.

Direktor RGZ Borko Drašković je dao podršku merama koje sprovodi Ministarstvo građevine.

– U potpunosti podržavam odluku ministarke Zorane Mihajlović. Mislim da je ovo pravi put da se sistemski pristupi rešavanju ovog složenog problema. Srbija, kao država, ima institucionalne kapacitete da reši probleme na takav način da građani ne trpe zbog javašluka neodgovornih pojedinaca koji se kriju iza sindikalnih organizacija, naveo je Drašković, ističe se u saopštenju.

On je dodao da pravo, sistemsko resenje statusa RGZ-a, kao samofinansirajuće i samostalne organizacije očekuje se do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari