Direktor RGZ odlikovan za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra 1Foto: rgz.gov.rs

Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića „za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka“, saopšteno je danas iz RGZ.

„Krst vožda Đorđa Stratimirovića me podstiče da lakše nosim lični krst borbe za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srbije“, naveo je Drašković prilikom dodele odlikovanja.

Dodao je da mu predstavlja „izuzetnu čast što je odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovodje baš u trenutku kada se naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu“.

Drašković je rekao da je to još jedno priznanje naporima zaposlenih RGZ u „ispunjenju očekivanja gradjana Srbije za pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka koje je pred RGZ postavila Vlada Srbije“.

Krst vožda Đorđa Stratimirovića, dodaje se u saopštenju, dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.