Direktor UKC Niš ipak nije tužio gradonačelnicu, već sasvim drugu osobu: Saga o slučaju dr Perišića i Dragane Sotirovski se nastavlja 1Dragana Sotirovski: Foto sajt grada Niša

Optužbe za kriminal dr Zorana Perišića, direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, na račun gradonačelnice tog grada Dragane Sotirovski Više tužilaštvo ne razmatra jer je, prema poslednjim informacijama, dr Perišić zapravo podneo krivičnu prijavu protiv tadašnjeg v. d. načelnika ​​ Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove i JKP Naissus, a ne protiv Sotirovski kako je to prvobitno navedeno.

Kada je reč o kontra prijavi, koju su vlasnici privatne klinike u blizini UKC-a podneli protiv dr Perišića, predmet će razmatrati Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, navode Južne vesti.

Čitav slučaj dospeo je u javnost, kako je Danas već pisao, kada je u septembru prošle godine drektor niškog Univerzitetskog kliničkog centra dr Zoran Perišić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski  zbog “brutalnog kršenja zakona” prilikom raskopavanja ulice i povezivanja na gradski vodovod privatne poliklinike “Human”, koja je izgrađena neposredno uz novu zgradu UKC.

Prema tadašnjim informacijama Danasa, privatna poliklinika nije bila priključena na vodovod jer obezbeđenje UKC nije dozvolilo prolaz ekipama niškog vodovoda Naissus kroz ulicu Petra Seratlića, u kojoj se poliklinika nalazi.

Kako smo tada objavili, u Viber prepisci zatvorene SNS grupe, koja je prosleđena Danasu, a čiju nam je autentičnost potvrdio naš izvor, dr Perišić je naveo da je ulica Petra Seratlića od 2017. godine u vlasništvu Republike i da je UKC-u tada “preneto pravo upravljanja i raspolaganja”.

Direktor UKC Niš ipak nije tužio gradonačelnicu, već sasvim drugu osobu: Saga o slučaju dr Perišića i Dragane Sotirovski se nastavlja 2
Foto: Ptintscreen/Privatna arhiva

Taj sukob članova SNS, jer su i dr Perišić i Sotirovski članovi vladajuće partije, stigao je do Višeg tužilaštva, koje je sada saopštilo da je Perišić krivične prijave podneo zapravo protiv tadašnjeg vršioca dužnosti, a sadašnjeg zamenika načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Miljana Anđelkovića i odgovornih lica iz JKP Naissus zbog radova na priključenju privatne klinike na vodovodnu mrežu, pišu Južne vesti.

Prema objvaljenim informacijama, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije postupa po toj krivičnoj prijavi, ali da je predmet još u predistražnom postupku.

– Predmet je u fazi predistražnog postupka, a trenutno se očekuje dostavljanje dopunskog policijskog izveštaja o prikupljenim obaveštenjima u odnosu na navode prijave – navode iz Tužilaštva za taj medij.

Kada je reč o kontra prijavi koju su vlasnici privatne klinike Vladimir Sinđelić i njegova supruga Olivera Sinđelić podneli protiv direktora Perišića zbog zloupotrebe službenog položaja, ona je dostavljena na nadležno razmatranje Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Podsetimo, obezbeđenje UKC-a u dva navrata sprečilo je radnike Naissus-a da priključe privatnu kliniku na vodovodnu mrežu, bivši gradonačelnik je zbog toga optužio sadašnju gradonačelnicu Niša za kriminal, usledilo je nekoliko međusobnih tužbi zbog privatne klinike, čime se bavi Tužilaštvo.

Gradonačelnica je rekla, kako je objavljeno, da će u ceo slučaj uključiti i Ministarstvo zdravlja kako bi Grad izbegao tužbu investitora, a advokat oštećenih vlasnika klinike Dobrivoje Perić rekao je da je Grad Niš dobio opomenu pred utuženje zbog naknade štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari