Direktorat civilnog vazduhoplovstva demantovao da je zabranjeno snimanje protesta iz vazduha 1Foto: V. Radovanović / Danas

Direktorat civilnog vazduhoplovstva demantovao je tvrdnje da je u petak zabranjeno snimanje iz vazduha šestog protesta „Srbija protiv nasilja“, koji će se održati ispred Skupštine Srbije.

Direktorat je objasnio da su zahtevi za letenje bespilotnih vazduhoplova u Uslovno zabranjenoj zoni LYR-8 Beograd regulisani članom 15. Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima i članom 13. stav 2 I 3 Zakona o vazdušnom saobraćaju, na osnovu kojih Direktorat izdaje rešenje kada nadležni organi procene da su u pogledu planiranog letenja ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani ovim pravilnikom.

„Direktorat je na osnovu procene i odobrenja nadležnih organa, a u skladu sa Pravilnikom o bespilotnim vazduhoplovima, za dan 9.6.2023. godine izdao rešenje kojim se odobrava letenje u Uslovno zabranjenoj zoni (LYR 8,) za sve lokacije za koje su ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani Pravilnikom“, navodi se u saopštenju Direktorata.

Dodaje se da su netačni navodi da podnosioci zahteva nisu dobili odobrenje za letenje u petak.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u četvrtak da je Direktorat zabranio snimanje trase kojom će se protestna povorka u petak kretati – od zgrade Narodne skupštine do zgrade Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari