Aleksić: Vlast zabranila snimanje protesta iz vazduha, nemoćan pokušaj cenzure 1foto Miroslav Dragojević Danas

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je zabranjeno snimanje iz vazduha protesta „Srbija protiv nasilja“, zakazanog za petak.

Aleksić je danas ocenio da je to pokušaj vlasti da zabrani javnosti da na najbolji način vidi koliko se građana Srbije okuplja na protestima na kojima jasno i odlučno traže promene, „kako bi preko medija koje kontroliše mogla da manipuliše tim brojem“, saopštila je Narodna stranka.

„Režim na sve način pokušava da lažima i manipulacijama umanji broj okupljenih građana, pa poseže i za zabranama poput ove, jer mu je istina najveći neprijatelj. Ako su prethodna dva protesta mogla da budu snimana, ne postoji nijedan razlog da tako ne bude i ovog puta“, rekao je Aleksić.

On je pozvao nadležne da uvaže žalbu Nacinanog klastera bespilotnih letelica i bliskih sektora i dozvoli snimanje protesta dronovima, odnosno bespilotnim letelicama.

„Skandalozna je odluka vlasti da zabrani građanima Srbije da saznaju istinu. Iako su na prethodna dva protesta građani mogli da vide koliko ljudi dolazi da se bori za zahteve protesta, jer nam je bilo dozvoljeno da snimamo dronom, ovog puta Direktorat civilnog vazduhoplovstva je zabranio snimanje iz vazduha trase kojom će građani ići u petak: Skupština Srbije-Slavija-Vlada Srbije“, rekao je Aleksić.

Dodao je da se neće odustati od protesta bez obzira na to, jer je građanima Srbije „jasno šta im poručuju sa režimskih medija“, i da ih je zbog toga svake nedelje sve više na protestima.

„Neka svako radi svoj posao, a čelnicima režima garantujem da neće još dugo ostati na poslu kojim se sada bave“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari