Đilas: Ne postoji čovek koji može da razume šta Ana Brnabić hoće da kaže 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovo je na svom Tviter nalogu okačila naslovnu stranu Danasa, osvrnuvši se na jedan od tekstova. Nije najjasnije šta je htela da kaže, ali jeste indikativno da se na ovakav način obraća mediju za koji ne želi da govori, što dovoljno pokazuje njenu „demokratičnost“.

U tvitu koji napisala jutros, uz naslovnu stranu našeg lista, Brnabić je navela sledeće:

„Sve što treba da znate o Đilasovoj izbornoj kampanji: “Đilas i Eskobar u Vašingtonu – kraj doba spokoja za Vučića“. Đilas u kampanji „od vrata do vrata“ u SAD. Ili trči za predsednika u SAD, pošto nije odlučio da li će izaći na izbore u Srbiji, ili baš mnogo polaže u strance“.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, kaže za Danas da ne postoji čovek koji može da razume šta Ana Brnabić hoće da kaže kad nešto izgovori.

On se osvrnuo i na naslovne strane današnjih tabloida, u kojima je glavna vest njegova poseta Vašingtonu i navodni povod za istu – „pluvanje“ Srbije, „prodaja Kosova“, „hoće da ukrade još para“…

– Šest novina imaju iste naslovne strane. Izgleda kao da imaju istog izdavača i glavnog urednika… – navodi Đilas.

Vladimir Gajić, advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, ističe da premijerka targetira Danas po starom miloševićevskom stilu propagande, kao izdajničke i petokolonaške novine.

– To je taj odnos prema slobodnim medijima u Srbiji koji ne smeta realno ni Evropskoj uniji koja i dalje suštinski podržava ovaj režim. Srbija se i danas tretira u skladu sa onom maksimom kraljice Antoanete. Ako nemaju hleba, neka jedu kolače – naglašava Gajić za Danas.

Upitan da nam protumači šta je svojim tvitom i naslovnicom Danasa premijerka htela da kaže, profesor prava Vladimir Vuletić kaže za naš list da je ona poznata „po svojim britkim mislima“ tipa „nema veze sa mnom, ima veze sa mnom“ i (ne)ustavnom hitu u kom premijer predsednika oslovljava sa „šefe“.

– Za nekog, koga su stranci svojevremeno doveli na vlast, ova premijerkina nagla kočopernost rečito govori o stepenu straha da je predugački medeni mecec ipak okončan, da su mladost i lepota prolazni i da, na posletku, uvek dolazi – kraj, zaključuje Vuletić.

Novinar Nedim Sejdinović ocenjuje za Danas da je očigledno da se vlast prilično uzbudila zbog sastanka Đilasa i Borka Stefanovića sa Eskobarom, pa je pokrenula celokupnu svoju mašineriju da taj susret dezavuiše.

– Iz ovog tvita, kao i iz mnogo čega, jasno se vidi kako će vlast reagovati kada bude izgubila podršku zapada: vratiće se u potpunosti svojoj radikalskoj retorici, gde će sve vrveti od stranih špijuna i nacionalnih izdajnika. Ta retorika se podgreva svih ovih godina i samo čeka trenutak da se oslobodi lanaca. Uzgred, jasno je da Ana Brnabić nije autorka ovog tvita, ona je samo prazna forma u koju neko iz Stranke ubacuje sadržaj – ukazuje Sejdinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari