„Đinđić i Mišković imali vizije – Srbija je jednu ubila, drugu utamničila“

Svečana promocija knjige "Ja, tajkun" Miroslava Miškovića, trenutno najpoularnijeg Laguninog izdanja,  držana večeras u hotelu Crowne plaza

Ostavite komentar


  1. Beskrupulozni spekulant koji je iskoristio raspad jedne ideoloske ekonomije da se obogati, nije nikakav privrednik. „Nije“ kriminalac samo zato sto se raspalo i pravo koje odredjuje sta je kriminal a sta nije. Inace i svaki sicilijanski bos je vrlo inteligentan pojedinac.

  2. Meni je interesantno to što je ovde Mišković prezren, kao tajkun je li, a Delez Ahold su dobrodošli?

  3. Mišković je proizvod sunovrata Srbije. Ali Jagodinci moraju da mu budu zahvalni jer je na vreme kupio „Juhor“, koji bi prošao kao Jagodinska pivara. Danas je ta firma jedino što nešto vredi u Jagoduini. Ostalo su uništile vlasti iz 90-ih godina, koji i danas vladaju.

  4. Имала је и трећу визију, Карићеву, али њу је протерала из Србије.

  5. „Nije ni čudo što se Mišković najbolje razumeo sa Đinđićem, obojica su imali vizije. Ali Srbija je jednu viziju ubila a drugu utamničila, podsetio je Brkić.“
    Ha, Vizionari..

    1. Zbog takvih kao vi ,danasnje generacije mladih beze iz Srbije,da ne budu bednici,necenjeni strucnjaci i oklevetani od neznalica koji uvek sricu „ha,vizionari“,zavaljeni u fotelju iz 1980.,bez cilja i ideje,ali puni besa,patriotizma i „osnovnog neznanja“!

  6. Još će Mišković ispasti pošteni biznismen, nevina žrtva političkih obračuna drugih?! Setimo se samo da je i pod Miloševićem i kasnije imao monopol, diktirao tržišne uslove, imao svoje ministre u vladi (Slobodan Deltasavljević), itd. A poređenje sa Đinđićem… Ovi su neizdrživi, ali ko se nada da će mu Mišković doneti spas, taj je izgubljen.

  7. Ulizički recenzenti opevaju Miškovića kao vizionara i peru mu biografiju.
    Šta je vizionarsko kada kao direktor socijalističke firme namerno upropastiš firmu gde si stolovao,a zatim je kupiš po bagetelnoj ceni uz Miloševičev amin(i procenat)?
    Nešto se ne sećam da su Đinđić i Mišković imali posla dok je Đinđić bio živ.Možda jer je Đinđić znao kolika je mera Miškovićevog vizionarstva.
    Parama možeš da kupiš Voju Žanetića i Mišu Brkića, ali je za nešto više potrebno bolje od PR-a.Na primer da budeš vizionar, ili sličan kvalitet jači od oportunizma.
    Ode neosuđenim privrednim kriminalcima su dobra tezga za spretne barataoce velikim rečima.

  8. Za njega pravila nisu vazila. Gore-dole, sto bi rekao Bajaga. Neka uziva u penziji i piskara a Srbija je puna lepota, nek obilazi..Za ostalo ima Vojinih 5 pasosa, malo li je? Inace, sjajno drustvo na promociji

  9. „Najopasnije za jedno društvo je ako nema pravila, ako jedni uslovi važe za jednog a drugi za drugog.“ Dobro napisano ali je Misko zaboravio da kaze da su se mnoge stvari i dobri uslovi godinama odnosili samo na njega i njegovu kompaniju. Za vreme Slobe npr., otkup deviza Delte po najpovoljnijem kursu, itd. Moze da se proveri ali u ovoj drzavi je sve ovo sto nam se dogadje sve mogoguce i normalno. Samo gledam, gde je Vucic sa promocije?

  10. Sve ok, samo mi nije jasno kako’pravila’ nisu vazila za radnike centroproma kao i za radnike Apatinske pivare npr. Pa jedni dobiju pare za firmu u kojoj su radili a drugi, da ne kazem sta dobijem, on uzme sve pare 780mil. EUR. I on sad prica nesto… pa mi kao drustvo smo tu zbog ljudi kao sto je on… A najgore od svega je sto on misli da je u pravu

  11. Nadam se da je taj uspesni covek objasnio podrobno kako je stekao pocetni kapital, sto je dakako najinteresantnije citaocima . Ukoliko je taj period preskocio knjiga mnogo gubi na vrednosti. Drustveni kapital i direktori koji su upravljali njime su vrlo interesantne licnosti pogotovo kad isti predje u privatni kapital.

  12. Ja sam kod Miškovića bio zaposlen, 9 meseci, u jednom od Tempo objekata kao šef RMK (robno-materijalnog knjigovodstva). Napustio sam posao jer je stiglo obaveštenje da se svima, linearno, smanjuje zarada za 40% zbog lošeg poslovanja u drugom kvartalu te godine, zbog kojeg su neki do direktora bili smenjeni, ali istine radi, do tog trenutka, plata je uvek bila u dan tačna, po potpisanom ugovoru iznos, i svakoga meseca smo dobijali, svi zaposleni, obračun doprinosa, bruto i ento zarade za taj mesec. Hoću da kažem, da je tačno da je mogao da radi sa tim istim zaradama šta je hteo, ali da su svi porezi i doprinosi, kao i isplata neto zarade bili na vreme i u skladu sa poptisanim ugovorm.

  13. Za platu od 100 i koji €, trgovcima u maxi-u, … , i zaštitu od države u vidu zakonodavstva, da sprovodi „liberalni , tržišnu“ , ekonomiju, ili te da kupuje ljude po ceni malo bolje obuće u eu, uspeo je.
    Uzgred nešto svi stavljaju taj „bedž“, Đinđića na sebe, a i sa sadašnjim premijerom, i konkretni G-din, je u trci ko više radi, il manje spava.
    Možda se nada da će, dotičnog, zaintrigirati, štivo, dak bude noću razgledao izloge.
    Uzgred, jel legla plata u vašoj kući, ; – ) , malkice da vas gricnem… Ćaaaaooooo…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.