Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji treću medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu. U meču za bronzano odličje, koje je osvojio u Pekingu pre četiri godine, savladao ga je Huan Martin del Potro sa 2:0 (7:5, 6:4). Novak nije imao rešenje za snažne servise visokog Argentinca, koji je najbolje servirao baš kada je srpski teniser imao brejk lopte, a imao ih je šest. Nijednu nije pretvorio u svoj poen što ga je koštalo mesta na pobedničkom postolju.


– Ne znam šta mogu pozitivno da kažem. Samo da sam razočaran. Ne znam da li to da nazovem nesrećom ili jednostavno da kažem da mi nije bilo suđeno i da je on bio bolji. Moram da čestitam svom protivniku, odigrao je sjajno. Da je moglo nešto da se okrene na moju stranu – moglo je. Ali, šta je tu je – istakao je vidno utučeni Đoković.

Do prekida zbog kiše u šestom gemu kod servisa Argentinca, Đoković je bio bolji rival. Propustio ej tri brejk lopte u tom delu, a Del Potro je svaku spasio servisom bržim od 200 kilometara na čas. Posle pauze od jednog sata, nastavljeno je u istom ritmu, ali je Novak podbacio u samom finišu. Najpre je dozvolio rivalu da mu oduzme servis, a zatim propustio još dve prilike za izjednačenje i taj-brejk. Drugi set je rešen već na početku kada je Argentinac načinio brejk. Do kraja je Novak pokušavao da nametne svoj ritam, a poslednju šansu je propustio u osmom gemu. Kada je Del Potro sačuvao brejk prednosti i došao na korak od bronze, bilo je jasno da vremena za Novaka više nema. Medalja je ovoga puta ostala samo san.

Zlato za Mareja

Britanac Endi Marej osvojio je zlatnu medalju pošto je u finalu rezultatski ponizio prvog favorita turnira Rodžera Federera – 3:0 (6:2, 6:1, 6:4). Marej je sinoć imao šansu da „duplira“ zlato jer je u finalu miks dubla sa sunarodnicom Laurom Robson igrao protiv beloruske kombinacije koju čine Viktorija Azarenka i Maks Mirnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari