Novak Đoković je uspešno krenuo u odbranu titule na turniru u Parizu. Prošlogodišnji pobednik je u drugom kolu (u prvom bio slobodan) bio bolji od Huana Monaka i posle 84 minuta savladao ga sa 2:0 (6:4, 6:3). Argentinac je napravio brejk na početku meča i tu prednost držao do polovine prvog seta (4:2). Međutim, najbolji srpski teniser je tada vezao četiri gema i poveo 1:0.

U drugom setu, Novak je bio u svom dobro poznatom ritmu, ubrzao je igru i udarce. Čuvao je svoj, a strpljivo čekao šansu da oduzme servis rivalu, što se i dogodilo u četvrtom gemu. Iako, ukupno gledano, nije igrao na najvišem nivou, Đoković je rutinski priveo meč kraju i tako ostvario šestu uzastopnu pobedu u Bersiju. Njegov rival u trećem kolu biće bolji iz duela Amerikanca Džona Iznera i Francuza Mihaela Lodre, koji su se sinoć sastali. Kao i Monako, ni Izner ni Lodra nikada nisu savladali trenutno trećeg tenisera na svetu. Nagradni fond turnira u Parizu je 2.750.000 evra, dok će pobedniku pripasti 450.000.

Zimonjić i Nestor igrali sinoć

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor započeli su sinoć takmičenje u Parizu protiv francuske kombinacije Mihael Lodra i Arno Klemon. Ovo je dobra prilika da Zimonjić proveri formu francuskih reprezentativaca, koji će igrati protiv Srbije u finalu Dejvis kupa u Beogradskoj areni od 5. do 7. decembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari