Najbolji svetski teniser Novak Đoković nastavio je dominaciju u tekućoj sezoni. Pobedom nad Amerikancem Mardijem Fišom od 2:1 (6:2, 3:6, 6:4) u finalu Montreala, koju je doduše ostvario teže nego što se očekivalo, stigao je do petog trofeja ove godine na turnirima Masters serije što niko nikada nije učinio.


Mučio je servis Novaka u nekoliko navrata tokom sva tri seta, ali je u prvom uspeo da se odbrani čak pet puta kod brejk šanse za rivala. Finiš tog dela igre u potpunosti je pripao srpskom igraču koji je opustio ruku i rutinski stigao do prednosti. Fiš je iskoristio tek devetu brejk loptu u finalu i to u petom gemu drugog seta, a tu prednost je dodatno uvećao brejkom bez izgubljenog poena za rezultatski povratak u meč.

Delovalo je da će Đoković konačno stići do prave igre na početku odlučujućeg seta, ali je propustio tri brejk prilke na servis Amerikanca u prvom gemu. Ipak, otpor odličnog Fiša slomljen je sredinom seta kada je Novak pojačao i bukvalno terao osmog tenisera sveta iz greške u grešku. Važnost meča je, očito, malo sputala srpskog igrača, koji je u pojedinim trenucima imao i dosta sreće, ali je smogao snage da četvrtu meč loptu pretvori u veliko slavlje. Najvažnije je da je trofej osvojen, a nove obaveze ga očekuju već ove nedelje u Sinsinatiju, gde će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela domaćeg igrača Rajana Harisona i Argentinca Huana Ignasija Čele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari