Đorđević: Digitalizacijom do boljih uslova za sugrađane 1Foto: FoNet/ Ministarstvo za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da veruje da će Srbija uspeti da vlada erom digitalizacije i prilagodi je u korist svojih građana.

„Srbija mora da drži korak sa svetom, a ne da kaska. Era digitalizacije je nešto što nam polako, ali sigurno dolazi i sa sobom donosi nove promene, kako zakonske tako i u odnosu prema radu i poslu“, rekao je Đorđević na sednici Skupštine Unije poslodavaca Srbije pod nazivom „Socijalni dijalog i digitalizacija“.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je naveo da je obaveza Vlade Srbije da brine o svojim građanima i obezbedi im bolji materijalni položaj i pravo na dostojanstven rad.

Đorđević je rekao da se Vlada aktivno bori protiv rada na crno, omogućavajući ujedno i bolju bezbednost i zaštitu na radu naših građana.

„Uvođenjem socijalnih karata, sprečićemo pojavu rada na crno i kršenje zakona, ali i nelojalnu konkurenciju i time će naši radnici biće zadovoljniji, a poslodavci uspešniji“, rekao je Đorđević.

Kada je u pitanju briga o zaposlenima u Ministarstvu, Đorđević je najavio da je u planu da sledeće godine bude uveden i godišnji lekarski pregled, na koji će pravo imati svi zaposleni u Ministarstvu.

Đorđević je zahvalio Uniji poslodavaca na razumevanju i saradnji i dodao da je socijalni dijalog poslodavaca, sindikata i države veoma bitan, jer jedino zajedničkim dijalogom može da se dođe do najboljeg rešenja za građane.

Đorđeviću je na sednici uručena zahvalnica Unije kao priznanje za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari