Đorđević: Niz propusta Centra za socijalni rad u Alibunaru 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, nakon uvida u izveštaj Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova o inspekcijskom nadzoru nad radom Centra za socijalni rad u Alibunaru u slučaju porodice iz Novog Kozjaka konstatovao je da ima niz propusta u njegovom radu, saopštilo je danas to Ministarstvo.

On je, kako se navodi, zatražio hitnu odgovornost nadležnih jer su prekršeni važni propisi.

Ministarstvo za rad je, nakon emitovanja priloga na Radio televiziji Srbije o šestoro dece koji u Novom Kozjaku kod Alibunara žive bez roditelja, zatražilo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o tom slučaju i naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

„Analizom rada Centra za socijalni rad u Alibunaru je utvrđeno da je u vršenju javnih ovlašćenja u slučaju porodice iz Novog Kozjaka, ta institucija načinila niz propusta“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „postupanjem stručnjaka organa starateljstva prekršeni važeći propisi i elementarni standardi stručnog rada, i time i nedovoljno zaštićeni interesi dece“.

Direktor Centra za socijalni rad u Alibunaru, kao odgovorno lice Centra dužno je, kako se navodi, da preduzme sve aktivnosti na obezbeđivanju zakonitosti rada i poštovanju standarda stručnog rada.

„Ne smemo dopustiti da bilo čijom greškom deca ispaštaju. Uložićemo maksimalne napore kako bismo ovim mališanima obezbedili bolje uslove za život“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.