Đorđević: Svi oboleli od korona virusa u gerontološkim centrima su s lakšom kliničkom slikom 1Foto: Beta/ Milan Obradović

U gerontološkim centrima su i dalje mere opreza uvedene zbog epidemije korona virusa na najvišem nivou a rizik predstavljaju zaposleni koji dolaze na posao budući da su posete tim centrima zabranjene, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je za televiziju Hepi rekao da je sreća u nesreći to što su korisnici gerontoloških centara u kojima se pojavila zaraza korona virusom za sada s lakšim kliničkim slikama i bez povišene temperature.

Prema njegovim rečima, 80 odsto od 97 zaposlenih u ovim ustanovama koji su trenutno pozitivni na koronu, nisu radili jedno vreme u gerontološkim centrima tako što su bili na odmorima ili bolovanju i zarazili su se izvan radnog mesta.

Prema poslednjim informacijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja do juče je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, na korona virus bilo pozitivno 173 korisnika ovih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari