Đorđević: Unapređenje radnih veština 1Foto: Ministarstvo rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa Siriom Taureli, strateškom menadžerkom za projekte Evropske trening fondacije, specijalizovanom agencija Evropske unije (EU) koja se bavi organizovanjem profesionalnih obuka i treninga.

Na sastanku je dogovorena saradnja u domenu profesionalnih obuka i treninga izrada strateškog okvira za harmonizaciju radnog zakonodavstva Srbije u procesu priključivanja EU.

U tom smislu, naglašeno je da će eksperti iz Srbije i eksperti ETF tokom ove godine zajednički raditi na projektima koji imaju za cilj unapređenje radnih veština i obrazovanja građana Srbije. Đorđević zahvalio je ETF na dosadašnjoj saradnji i izneo uverenje da će se sa dobrom praksom nastaviti i ubuduće.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo sprovodi projekat „Reci NE radu na crno“ za koji je dobilo i podršku i Unije poslodavaca i sindikata.

Na taj način Ministarstvo štiti poslodavce od nelojalne konkurencije, a radnicima omogućava da ostvare sva zakonska prava koje je poslodavac u obavezi da ispuni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari