Đorđević: Veća pažnja talentima 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Evropske fondacije za obuku.

Specijalizovane agencije Evropske unije za unapređenje politike u oblasti zapošljavanja, obrazovanja i stručnog osposobljavnja u državama članicama EU i partnerskim zemaljama, Cezarem Onestinijem.

Pored ministra Đorđevića i direktora Onestinija, sastanku su prisustvovali predstavnica Evropske fondacije za obuku Lida Kita i predstavnici Delegacije Evropske unije u Beogradu Karol Pulok i Stefen Hudolin.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posvećeno je unapređenju politike zapošljavanja i stručnog osposobljavanja, kako zaposlenih, tako i nezaposlenih lica, rekao je Đorđević.

Cilj nam je, dodao je, da mladima obezbedimo bolje uslove života, da u Srbiji mogu od svog rada da žive pristojno i sebi i svojoj porodici obezbede lepšu i sigurniju budućnost i time sprečimo da napuštaju svoju zemlju.

Vlada Srbija će posebnu pažnju posvetiti prepoznavanju talenata kod mladih, njihovom usavršavanju i stvaranju uslova da ostanu i rade u Srbiji, rekao je Đorđević.

On je naglasio da je zbog potražnje za IT stručnjacima u Sektoru za rad i zapošljavanje, Ministarstvo u 2017. godini izdvojilo sredstava za prekvalifikaciju 1.000 ljudi, a u 2018. za još njih 1500, što će znatno doprineti smanjenju stope nezaposlenosti.

Đorđević je istakao da će u narednom periodu resorno ministarstvo posebnu pažnju posvetiti zapošljavanju i stručnom osposobljavanju osoba sa invaliditetom, kao i da će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje nastaviti sa sprovođenjem strukturnih reformi u oblasti zapošljavanja i stručnog osposobljavanja.

Onestini je rekao je da Evropska fondacija za obuku ostvaruje uspešnu dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom i istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima i da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari